Vill du vara med och stärka Sveriges och EUs naturvårdspolitik? WWF söker vikariat för sakkunnig inom biodiversitet
Vill du vara med och bidra till att stärka Sveriges och EUs naturvårdspolitik?

Som medarbetare på Världsnaturfonden WWF blir du en del av världens största naturvårdsorganisation. WWF verkar för att skydda arter och livsmiljöer och att människan ska använda jordens resurser på ett hållbart sätt. Varje medarbetare har en viktig roll i arbetet att uppnå vår vision om en framtid där människan lever i harmoni med naturen. WWF söker nu en vikarie till vårt arbete för en stärkt naturvårdspolitik både i Sverige och EU. Du kommer att vara sakkunnig i WWFs policyarbete kopplat till övergripande biodiversitet och naturvårdsfrågor och ge inspel i centrala politiska processer på nationell och EU-nivå. Under perioden kommer EUs restaureringslag att vara ett stort fokus, men även aktuella processer. Du kommer att analysera förslag, samordna ståndpunkter, driva påverkansarbete gentemot myndigheter, politiker och andra aktörer och företräda Världsnaturfonden WWF i olika nationella och internationella fora. Arbetet utförs i nära samarbete med sakområdesansvariga inom det svenska naturvårdsteamet, policyavdelningen och även med kollegor i det bredare europeiska nätverk. Dina arbetsuppgifter kommer bland annat bestå av att:
 • Driva och utveckla Världsnaturfonden WWFs arbete med svenska naturvårdsfrågor med extra fokus på restaureringslagen, formellt skydd och artskyddsförordningen.
 • Bedriva påverkansarbete inom svensk naturvård och biodiversitet och inom europeiska naturvårdspolicy som berör Sverige.
 • Bidra i påverkansarbetet kring miljörättsligt regelverk.
 • Hålla sig uppdaterad på för området relevant information och strategiskt analysera kommande utmaningar, problemställningar och möjligheter.
 • Företräda Världsnaturfonden WWF i externa möten och forum inom tjänstens verksamhetsområde.
 • Bistå vid kommunikativa aktiviteter såsom pressaktiviteter, hemsida, kampanjarbete mm.
För att passa i rollen ser vi gärna att du har följande bakgrund:
 • Minst 5 års yrkeserfarenhet med relevans för tjänsten.
 • Akademisk examen med relevans för tjänsten.
 • Erfarenhet/kunskap av policyarbete inom relevanta fora i EU och globalt.
 • Stor förmåga att samarbeta i nätverk och i grupp.
 • Strategisk, initiativrik, strukturerad och självständig.
 • Mycket god kommunikativ förmåga i tal och skrift på svenska och engelska
 • Som person är du en engagerande, strukturerad, kommunikativ, samarbetsinriktad och lösningsfokuserad brobyggare som vill driva förändring av avgörande betydelse.
Vi sitter i det vackert belägna Ulriksdals Slott med vattnet alldeles utanför fönstren. Du kommer att få arbeta med kompetenta medarbetare i en stimulerande miljö. Världsnaturfonden WWF tillämpar ett aktivitetsbaserat arbetssätt och det finns möjlighet att till viss del förlägga arbetet på annan ort. Vi strävar efter att bli Sveriges bästa arbetsplats och värnar mycket om välmående och utveckling av våra medarbetare. WWF är anslutna till kollektivavtal och följer ITP-planen. WWFs arbete utgår från vår värdegrund som består av ledorden mod, samarbete, respekt och integritet. Världsnaturfonden WWF arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning. Omfattning: Heltid. Varaktighet: Vikariat t.o.m. 2023-11-30 med möjlighet till förlängning. Tillträde: Omgående. Stationeringsort: Stockholm, Ulriksdal. Ansökan Välkommen att skicka in din ansökan så snart som möjligt men dock inte senare än 2022-10-20. Tjänsten söks via knappen " sök jobb" på denna sida. Frågor om tjänsten: Linda Berglund, biträdande avdelningschef Skog & Arter [email protected]
Världsnaturfonden WWF är en av världens ledande ideella och oberoende naturvårdsorganisationer. Vi kämpar för att bygga en framtid där människor lever i harmoni med naturen. För att nå våra mål jobbar vi både på politisk nivå samt ute i fält. Vi har ett tätt samarbete med företag och fristående organisationer såväl som lokalbefolkningar och andra aktörer och runt om i världen. WWF har fler än sex miljoner supportar som stödjer oss ekonomiskt eller genom att engagera sig personligen.

Läs mer här


Icon
Hitta Sveriges bästa chefer och specialister – nå dem som har liknande tjänster idag
Uppnå unik exponering med en platsannons på Altinget
0:000:00