Vill du driva miljö- och klimatfrågorna i EU? Heléne Fritzon (S) söker politiskt sakkunnig
Vår utomordentlige medarbetare Marcus Lindeberg Goñi lämnar oss på Europaparlamentet för en spännande tjänst som miljöekonom på Stockholm Environment Institute. Vi söker därför en politiskt sakkunnig som kan bidra till det viktiga arbete som ledamot Heléne Fritzon och hela den svenska socialdemokratiska delegationen driver med miljö- och klimatfrågorna.

Som politiskt sakkunnig:
  • Bevakar du ärenden i utskott och plenarsessioner och förbereder voteringar.
  • Bidrar du i förhandlingar och analyserar lagförslag och politiska initiativ.
  • Tar du fram förslag till ståndpunkter.
  • Är du på alla sätt behjälplig för att underlätta Europaparlamentarikernas politiska arbete.
Det handlar både om avancerade politiska analyser och enklare administrativa göromål. Det är ett jobb med många bollar i luften, stundtals väldigt högt tempo i en dynamisk internationell miljö. Du måste ha förmåga att själv snabbt ta fram underlag samt att bygga nätverk bland strategiska aktörer inom området. Det är viktigt att du skriver bra och har kapacitet att på kort tid sätta dig in i stora mängder komplicerade textunderlag, både på svenska och på engelska. Arbetet handlar mycket om att följa utskottet för klimat, miljö och folkhälsa (ENVI), och bistå Heléne Fritzon i hennes arbete där. I viss mån ingår även arbete med utskottet för kultur och utbildning (CULT). Erfarenhet av svensk och internationell politik inom miljö-, klimat- och hälsoområdet är ett stort plus. Du bör också ha god kunskap om hur EU-institutionerna i allmänhet och Europaparlament i synnerhet fungerar. Vi ser gärna att du har ett utpräglat kommunikativt tänk och förmåga att göra EU-politiken begriplig för väljare hemma i Sverige. Personliga egenskaper som stor flexibilitet, god samarbetsförmåga, kreativitet och initiativ- och ansvarstagande förutsätts. Du trivs i en flexibel och internationell arbetsmiljö med högt tempo och oregelbundna arbetstider. Vi utgår ifrån att du delar socialdemokratins värderingar. Tjänsten är placerad i Bryssel och innebär vissa resor till Strasbourg och Sverige. Arbetsspråk är svenska och engelska. Franska och även andra EU-språk är ett plus. Anställningen omfattar heltid och sträcker sig till slutet av mandatperioden (juni 2024). Vi tillämpar provanställning. Har du frågor om tjänsten kan du kontakta kanslichef Per Hilmersson (per.hilmersson@ep.europa.eu), eller politiskt sakkunnig Marcus Lindeberg Goñi (marcus.lindeberggoni@ep.europa.eu). Välkommen med din ansökan (personligt brev och CV) senast den 5 februari. Tjänsten söks via knappen "sök jobb" på denna sida.
Vår historia
Sedan Socialdemokraterna bildades 1889 har mycket hänt. Socialdemokraternas arbete har lett till att Sverige blivit en demokrati och en av världens främsta välfärdsnationer. I över hundra år har Socialdemokraterna stått upp för frihet, jämlikhet, solidaritet och demokrati i Sverige och resten av världen.

Icon
Hitta Sveriges bästa chefer och specialister – nå dem som har liknande tjänster idag
Uppnå unik exponering med en platsannons på Altinget
0:000:00