Verksamhetssamordnare
Enheten för verksamhetsstöd Har du ett stort samhällsengagemang kombinerat med en förståelse för offentlig förvaltning? Delar du vårt engagemang för folkbildningens betydelse för samhället? Folkbildningsrådet söker nu en verksamhetssamordnare för arbete med planering, uppföljning och analys.

Folkbildningsrådet fördelar och följer upp statsbidrag till folkhögskolor och studieförbund. Vi arbetar med folkbildningspolitisk bevakning och tar fram kunskapsunderlag om folkbildningen. Vår vision är kunskap, bildning och handlingskraft i hela samhället. Tjänsten Som vår verksamhetssamordnare har du en central roll i planering, uppföljning, analys och lärande samt återrapportering av vår verksamhet. Du kommer att utveckla vårt arbete med omvärldsanalys, riskanalys och kvalitetssäkring. Du arbetar både självständigt och i nära samarbete med enhetschefer, generalsekreterare och andra nyckelfunktioner. Dina arbetsuppgifter kommer att vara:
 • Samordna och genomföra omvärldsanalyser och riskanalyser som underlag till Folkbildningsrådets verksamhetsplanering.
 • Samordna och ta fram underlag till strategisk inriktning och verksamhetsplan.
 • Utveckla Folkbildningsrådets arbete med kvalitetssäkring av den egna verksamheten.
 • Samordna Folkbildningsrådets arbete med jämställdhetsintegrering
 • Samordna framtagandet av Folkbildningsrådets årsredovisning.
 • Tillsammans med jurist ansvara för att utveckla och implementera interna styrdokument.
 • Stödja generalsekreteraren och övriga ledningsgruppen med planering och förberedelser av möten.
Kvalifikationer Vi söker dig som har:
 • Minst tre års erfarenhet av arbete med liknande uppgifter och ansvar inom civilsamhället eller i offentlig förvaltning.
 • Dokumenterat goda kunskaper om omvärldsanalys, riskanalys, verksamhetsplanering och uppföljning och kvalitetssäkring.
 • Erfarenhet av arbete i organisationer med processorienterade arbetssätt.
 • Mycket god förmåga att uttrycka dig enkelt och tydligt i tal och skrift.
Du är van att arbeta självständigt och strukturerat. Rollen som verksamhetsamordnare ställer krav på att du har ett helhetsperspektiv på verksamheten. Du är förändringsbenägen och har ett intresse för utveckling av verksamheten. Att ha en god analytisk och strategisk förmåga är en förutsättning i arbetet. Du har förmåga att strukturera, och självständigt planera ditt arbete framåt. Du har en utvecklad systemförståelse och har lätt att ta till dig nya metoder och verktyg. Följande är meriterande:
 • Erfarenhet av arbete med jämställdhetsintegrering och organisationsutveckling.
 • Kunskaper om och erfarenhet av arbete med förändringsledning.
Mer information Folkbildningsrådet vill tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi eftersträvar en arbetsmiljö där varje medarbetare ges möjlighet att kombinera yrkes- och privatliv för balans i livet. Vårt kontor finns på Ringvägen 100 vid Skanstull. Vi är ungefär 35 anställda och har kollektivavtal med Unionen. I denna rekrytering har Folkbildningsrådet redan tagit ställning till önskvärda rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför samtal från annonsförmedlare eller försäljare. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Folkbildningsrådet tillämpar provanställning. Tillträde sker så snart som möjligt. Rekryteringsprocessen innehåller intervjuer, arbetsprov samt referenstagning. Sista ansökningsdag är den 30 december 2022. Tjänsten söks via knappen "sök jobb" på denna sida. Anställningsform Tillsvidare med provanställning Anställningens omfattning Heltid Tillträde Snarast Löneform Månadslön Antal lediga befattningar 1 Sysselsättningsgrad 100% Ort Stockholm Län Stockholms län Land Sverige Referensnummer 2022/7 Kontakt Linda Rosén, chef enheten för verksamhetsstöd, 08-4124801 Lotta Ragelius, personalansvarig, 08-4124808 Facklig företrädare Ingela Johansson, 08-4124843
Folkbildningen är ett kitt som håller samman, stärker och utvecklar det svenska samhället och demokratin. Mer än en miljon människor deltar varje år i studieförbundens och folkhögskolornas verksamhet.

Icon
Hitta Sveriges bästa chefer och specialister – nå dem som har liknande tjänster idag
Uppnå unik exponering med en platsannons på Altinget
0:000:00