Vårdföretagarna söker Näringspolitisk expert med inriktning personlig assistans
Vill du arbeta för att värna en av Sveriges viktigaste frihetsreformer i modern tid? Vill du ha en nyckelroll i att utveckla förutsättningarna för privata vård- och omsorgsgivare?

Vården och omsorgen står inför stora utmaningar men också stora möjligheter. Genom att öka beslutsfattares kunskap om privata vård- och omsorgsgivares bidrag till välfärden och leverera konstruktiva förslag för att möta framtidens behov bidrar du till att göra skillnad för Vårdföretagarnas över 2000 medlemsföretag. Vi söker nu en näringspolitisk expert med intresse för assistansfrågor, en driven person som kan konsten att påverka politiska beslut och som vill vara med och utveckla förutsättningarna för Vårdföretagarnas medlemmar. Rollen Vårdföretagarnas medlemsföretag vill gå i bräschen för att personlig assistans ska bedrivas av långsiktigt seriösa aktörer, med god kvalitet, och har en rad proaktiva förslag för att det ska bli verklighet. I den här rollen arbetar du proaktivt och tar stort eget ansvar för vårt näringspolitiska arbete inom bransch personlig assistans Du är ett ansikte utåt i näringspolitiska frågor som rör assistans och företräder Vårdföretagarna i externa sammanhang. Det är en nätverkande roll där du har nära samverkan med såväl assistansföretag på högsta ledningsnivå som andra intressenter. Kombinerat med det näringspolitiska arbetet inom personlig assistans arbetar du med Vårdföretagarnas övergripande näringspolitiska frågor. För att lyckas i rollen måste du ha politisk fingertoppskänsla, vara en driven och leveranssäker person samt en god kommunikatör som i snabbt tempo är van vid att ta fram egna underlag. Utbildning och bakgrund
  • Du har en akademisk examen inom juridik, statsvetenskap eller motsvarande. Vi söker dig som har gedigen erfarenhet från politiskt arbete eller påverkansarbete och som är intresserad av och gärna har kunskap om personlig assistans.
  • Du har en utvecklad analytisk förmåga och god kunskap om politiska processer och opinionsbildning. Du drivs av en vilja att förändra och har konstruktiva idéer om hur beslutsfattare och andra intressenter ska påverkas för att uppnå konkreta förbättringar.
  • Du har förmågan att bygga, utveckla och behålla nätverk och att skapa nya samarbeten för att nå dina mål.
  • För att trivas i rollen måste du ha lätt för att driva ditt eget arbete, ha en vass penna och förmåga att på egen hand kunna utveckla rapporter och förslag. Det är en självklarhet för dig att hålla dig à jour med det som händer i omvärlden.
  • Egna nätverk inom politiken, funktionsrättsrörelsen eller LSS-verksamheter ser vi som meriterande.
Vårt erbjudande Vi erbjuder dig en spännande och omväxlande tjänst i en organisation som representerar 2000 privata vård- och omsorgsgivare som jobbar på uppdrag av landets regioner och kommuner och som tillsammans har fler än 105 000 medarbetare. Som arbetsgivar- och branschorganisation är det vår uppgift att teckna branschens kollektivavtal, stödja företagen i att utvecklas och säkra långsiktiga förutsättningar och bida till ökad kunskap om privat driven vård och omsorg. Du kommer att ta ett stort ansvar för branschfrågorna i Vårdföretagarnas Bransch Personlig Assistans i kombination med övergripande näringspolitiska frågor. Hos oss blir du en del av ett förbund som verkar i ett större sammanhang tillsammans med Almega och Svenskt Näringsliv. Vi erbjuder en roll med stor frihet under ansvar och med ett stort eget mandat. På kansliet är vi ett bra team som stöttar och hjälps åt för att lösa våra medlemsföretags utmaningar. Dessutom arbetar du med frågor som engagerar på allvar. Just nu söker vi också en näringspolitisk expert med inriktning sjukvård. Du kan söka båda eller en av tjänsterna. Välkommen med din ansökan! Vill du veta mer? Frågor om tjänsten besvaras av Vårdföretagarnas näringspolitiska chef Sabina Joyau, [email protected]. Vi kallar fortlöpande till intervjuer. Sista ansökningsdag: 2022-12-04 Tjänsten söks via knappen "sök jobb" på denna sida.
Vårdföretagarna är en arbetsgivar- och branschorganisation för vårdgivare som bedriver vård och omsorg i privat regi, till exempel i form av aktiebolag, kooperativ eller ideella föreningar. Vårdföretagarna arbetar för ökad valfrihet och mångfald inom vård och omsorg och tydliggör den privat drivna vårdens betydelse för samhället. Föreningen har ca 2 000 medlemsföretag med 100 000 årsanställda.

Om oss

Icon
Hitta Sveriges bästa chefer och specialister – nå dem som har liknande tjänster idag
Uppnå unik exponering med en platsannons på Altinget
0:000:00