Projektledare till ESF projekt
Enheten för kommunikation och kunskapsutveckling. Har du ett stort samhällsengagemang kombinerat med en förståelse för offentlig förvaltning? Delar du vårt engagemang för folkbildningens betydelse för samhället? Folkbildningsrådet söker nu en erfaren projektledare.

Folkbildningsrådet fördelar och följer upp statsbidrag till folkhögskolor och studieförbund. Vi arbetar med folkbildningspolitisk bevakning och tar fram kunskapsunderlag om folkbildningen. Vår vision är kunskap, bildning och handlingskraft i hela samhället. Folkbildningsrådet söker en projektledare till projektet VÄGEN - Folkhögskolevägen till arbetet och fortsatta studier. Projektet får stöd av Europeiska Socialfonden och syftar till att motverka långvarigt utanförskap. Projektet pågår under tre år och fokuserar på att individer som står långt från arbetsmarknaden ska kunna komma i arbete eller fortsätta till andra studier. Folkbildningsrådet är projektägare och arbetet genomförs i samverkan med folkhögskolornas intresseorganisationer och 15 folkhögskolor runtom i landet. Arbetsuppgifter Vi söker en projektledare som har erfarenhet av att leda och driva EU-finansierade projekt. Projektet har en egen styrgrupp och i projektgruppen ingår också en ekonom, en administratör och en kommunikatör. I uppdraget ingår att du planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt. Du arbetar strukturerat och har fokus på resultatet. Du har ett starkt engagemang och bidrar till ett gott samarbetsklimat med projektmedlemmar, samverkansparter och deltagare. Som projektledare kommer du vara ansvarig för projektets alla faser: planeringsfas, projektstart, genomförandefas samt avslut. Följande arbetsuppgifter kommer att ingå:
 • Rapportering till Europeiska Socialfonden samt till projektets styrgrupp
 • Säkerställa att projektet i alla delar följer Socialfondens regelverk och i enlighet med gällande lagstiftning
 • Resultatansvar och budgetansvar
 • Planera, samordna, följa upp och rapportera inom ramen för projektet
 • Göra risk- och konsekvensanalyser
 • Sprida resultat från projektet.
Din profil Vi söker dig som har:
 • Relevant högskoleutbildning eller motsvarande
 • erfarenhet som projektledare
 • praktisk erfarenhet av arbete med EU finansierad verksamhet
 • erfarenhet från folkhögskola
 • mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift och vana att förklara komplicerade sammanhang på ett lättillgängligt sätt
Det är meriterande om du har:
 • erfarenhet från annan idéburen verksamhet
 • erfarenhet av arbete inom kompetensförsörjning på arbetsmarknaden
 • arbetat inom offentlig verksamhet
 • pedagogisk erfarenhet
Du har lätt för att skapa förtroende och bygga relationer både internt och externt. Du är van att arbeta självständigt och strukturerat. Du är analytisk och ser både till helheten och detaljerna. Övrigt Folkbildningsrådet vill tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi eftersträvar en arbetsmiljö där varje medarbetare ges möjlighet att kombinera yrkes- och privatliv för balans i livet. Vårt kontor finns på Ringvägen 100 vid Skanstull. Vi är ca 35 anställda och har kollektivavtal med Unionen. Anställningsform: Tillsvidareanställning Anställningens omfattning: Heltid Tillträde: Snarast Löneform: Månadslön Antal lediga befattningar: 1 Sysselsättningsgrad: 100% Ort: Stockholm Län: Stockholms län Land: Sverige Referensnummer: 2023/1 Kontakt: Rebecka Svensen, enhetschef, 08-4124807 - Lotta Ragelius, personalansvarig, 08-4124808 Facklig företrädare: Karin Gustavsson, 08-4124841 Publicerat: 2023-02-06 Sista ansökningsdag: 2023-02-28
Folkbildningen är ett kitt som håller samman, stärker och utvecklar det svenska samhället och demokratin. Mer än en miljon människor deltar varje år i studieförbundens och folkhögskolornas verksamhet.

Icon
Hitta Sveriges bästa chefer och specialister – nå dem som har liknande tjänster idag
Uppnå unik exponering med en platsannons på Altinget
0:000:00