Intressepolitisk Expert - vård och forskning
Har du erfarenhet av vård- och forskningspolitik, politiskt styrd verksamhet eller ideell organisation? Cancerfonden söker dig som vill driva politiskt påverkansarbete och tillsammans med oss och göra skillnad.

Om tjänsten Som Intressepolitisk expert driver och utvecklar du Cancerfondens intressepolitiska arbete genom påverkansarbete, opinionsbildning och nätverkande. Med utgångspunkt i Cancerfondens intressepolitiska program ansvarar du för att strategiskt och operativt utveckla det intressepolitiska arbetet och driva Cancerfondens prioriterade politiska frågor med särskilt fokus på vård- och forskningsområdet. Du säkerställer att Cancerfonden är en aktiv röst i den politiska debatten genom att nätverka och bygga relationer för att frågorna ska få genomslag. Du träffar regelbundet relevanta intressenter inom riksdag och regering, myndigheter, regioner och ideella organisationer. En annan viktig del i rollen är att analysera relevant dagsaktuell politik och ta fram underlag i samarbete med kollegor som är ämnessakkunniga inom vård, forskning och folkhälsa. Tjänsten är placerad på enheten Intressepolitik och du rapporterar till enhetschefen. Enheten består idag av sex medarbetare och arbetar tvärfunktionellt med kollegor från andra enheter som tex Kommunikation och Kunskap och Stöd. Erfarenhet/Utbildning
  • Flerårig arbetslivserfarenhet av politiskt påverkansarbete till exempel inom politiken, ideell sektor eller intresseorganisation
  • Mycket god kunskap om svensk inrikespolitik och de politiska processerna nationellt och regionalt
  • Kunskap och erfarenhet av vård- och forskningspolitik
  • Relevant akademisk utbildning inom tex statsvetenskap eller motsvarande
Meriterande
  • Intresse för vård- och forskningspolitiska frågor
  • Stort nätverk bland beslutsfattare
  • Van skribent
Att arbeta på Cancerfonden Cancerfonden är Sveriges största insamlingsorganisation och samlar in drygt 900 miljoner årligen för att färre skall drabbas av och överleva cancer. Du är sannolikt bekant med galan "Tillsammans mot Cancer" som årligen visas på TV4 och är ett exempel på initiativ hos oss. Som Intressepolitisk Expert blir du en del av en organisation som har snabba processer och är agila i sitt sätt att tänka och agera. Kulturen utmärks av framåtlut och innovationssanda. Det här är rätt plats för dig som vill vara med och bidra till att göra verklig skillnad i kampen mot cancer samt verka i en modern och engagerad verksamhet med utveckling i fokus. Tjänsten är en tillsvidareanställning (100 %) efter 6 månaders provanställning och med placering på Cancerfondens huvudkontor i Stockholm. Efter pandemin har vi ett flexibelt upplägg och kan lägga upp arbetet hemifrån och från kontoret ca tre dagar i veckan. Tillträde så snart som möjligt med hänsyn till eventuell uppsägningstid. Rekryteringsprocessen sker löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt. Tjänsten söks via knappen " sök jobb" på denna sida.
Om Cancerfonden:
Cancerfondens vision är att besegra cancer. Målet är att färre personer i Sverige ska drabbas av cancer och fler ska överleva. För att nå dit arbetar Cancerfonden med forskningsfinansiering, kunskapsspridning och påverkansarbete genom opinionsbildning och nätverkande. Vi är en fristående, ideell insamlingsorganisation. Vi får inget statligt stöd utan är helt beroende av gåvor. Var med och bidra till att föra forskningen framåt - tillsammans besegrar vi cancer! Välkommen att läsa mer om oss på cancerfonden.se.
Icon
Hitta Sveriges bästa chefer och specialister – nå dem som har liknande tjänster idag
Uppnå unik exponering med en platsannons på Altinget
0:000:00