Maria Berntsson

Om mig

Jag är en cyklande morsa i Göteborgspolitiken. Jag är idag kommunfullmäktigeledamot och ersättare i socialresursnämnd. I valet 2018 ställer jag upp både i kommunvalet, plats nr 2, och i riksdagsvalet, plats nr 3. Jag är statsvetare i botten och har varit med i Kristdemokraterna sedan 1999. Mina hjärtefrågor är familjepolitik, äldrepolitik och civilsamhällets roll.

Fakta

Yrke
Offentligt anställd
Ålder
45 år

Mer om

mariaberntsson.wordpress.com
Blogg
Twitter
Facebook

Familjepolitik och socialpolitik

Jag brinner för de frågor som är närmast människors vardag i de situationer när du behöver samhällets stöd som mest. När du är barn, när du har en funktionsnedsättning, är hemlös, missbrukare och när du blir äldre. Då behövs en politik som sätter människan i centrum och som erbjuder möjligheter för var och en av oss utifrån den situation vi befinner oss i.

Född 1974 och uppvuxen i Kristianstad som äldst av fyra syskon. Efter plugg i Lund och i Tyskland som utbytesstudent började jag jobba som regionrådssekretare för Kristdemokraterna i Västra Götelandsregionen 1999. Därefter blev det jobb i Göteborg som politisk sekreterare och jag var också förtroendevald bland annat som vice ordförande i stadsdelsnämnden Kortedala och sedan i Östra Göteborg.

Hur enig är du med Maria Berntsson?

Svara på 27 frågor och få svaret

Gör testet