Statssekreterare: Förändring av planeringsramar för infrastruktur inte i fokus

Påtryckningarna har varit flera för att dra upp nya regler för hur den nationella infrastrukturplanen tas fram. Men infrastrukturministerns statssekreterare ser inte något större behov av en reform.

Ingen reform av själva systemet, men statssekreterarens besked är att de ”vill jobba hårt för att se om det inte går att pressa den här tidplanen.”
Ingen reform av själva systemet, men statssekreterarens besked är att de ”vill jobba hårt för att se om det inte går att pressa den här tidplanen.”Foto: Arkiv: Svensk Handel
Jacob HederosLouise Carlsson-Örning

Under arbetet med att ta fram den senaste nationella infrastrukturplanen har inblandade parter vid flera tillfällen lyft frustration över hur planeringsarbetet fungerar idag.

Men för infrastrukturministern Andreas Carlsons (KD) statssekreterare är det inte aktuellt att dra i gång ett reformarbete av dagens regelverk. Däremot ser Johan Davidson en poäng med att försöka snabba på de projekt som redan är prioriterade.

– Vi vill ha så hög framdrift och hastighet som möjligt i infrastrukturprojekten. Det har vi haft en dialog med Trafikverket om redan. Det är väldigt viktigt, säger Johan Davidson till Altinget.

Altinget logoInfrastruktur
Vill du läsa artikeln?
Som prenumerant på Altinget infrastruktur får du initierad nyhetsbevakning och en levande sakpolitisk debatt.
Läs mer om priser och prenumerationsvillkor här.
0:000:00