Arbetet med klimathandlingsplan fördröjs av regeringens reduktionspliktsproblem

Tidöpartierna har inte kunnat hitta fram till ett förslag till sänkt reduktionsplikt. Nu får Naturvårdsverket ytterligare en månad på sig att förbereda underlaget till ny handlingsplan för att kunna hantera de förändrade spelreglerna som väntas.

Inblandningen av biodrivmedel i de fossila bränslena pressar ner utsläppen i transportsektorn. Därmed blir utmaningen större för att nå klimatmålen om reduktionsplikten sänks. <br>
Inblandningen av biodrivmedel i de fossila bränslena pressar ner utsläppen i transportsektorn. Därmed blir utmaningen större för att nå klimatmålen om reduktionsplikten sänks.
Foto: Janerik Henriksson/TT
Jacob Hederos

Regeringssamarbetets problem med att enas om hur man ska förändra reduktionsplikten för att åstadkomma lägre ”priser vid pump” har nu fått följdverkningar på hela regeringens klimatpolitiska arbete. 

För nu skjuts också arbetet med den klimatpolitiska handlingsplanen fram, till följd av att det saknas ett förslag till sänkt plikt på inblandning av bränslen med lägre växthusgasutsläpp.

Tänkt deadline för Naturvårdsverket att leverera underlaget var den 15 mars. Men klimat- och näringslivsdepartementet har nu beslutat att Naturvårdsverket ska ha ytterligare en månad på sig.

Altinget logoInfrastruktur
Vill du läsa artikeln?
Som prenumerant på Altinget infrastruktur får du initierad nyhetsbevakning och en levande sakpolitisk debatt.
Läs mer om priser och prenumerationsvillkor här.
0:000:00