EU:s nya byggproduktsförordning kan stöta på patrull i parlamentet

EU-kommissionens förslag om en ny byggproduktsförordning som ska göra det enklare att handla med byggvaror inom EU kan stöta på patrull. I maj ska EU-parlamentet rösta om förslaget och framförallt är det frågan om vad som ska definieras som en byggprodukt som får kritik. 

I maj ska EU-parlamentet rösta om EU-kommissionens förslag till en revidering av byggproduktsförordningen. Syftet med revideringen är att göra det enklare att handla med byggvaror inom EU. Men förslaget får också kritik för att vara för långtgående och för att reglera områden där EU inte har beslutanderätt. 
I maj ska EU-parlamentet rösta om EU-kommissionens förslag till en revidering av byggproduktsförordningen. Syftet med revideringen är att göra det enklare att handla med byggvaror inom EU. Men förslaget får också kritik för att vara för långtgående och för att reglera områden där EU inte har beslutanderätt. Foto: AP Photo/Jean-Francois Badias
Louise Carlsson-Örning

Just nu pågår arbetet hos lagstiftarna med att komma överens om vilka förändringar de vill se i det förslag till en revidering av byggproduktsförordningen som kommissionen föreslagit. 

EU-parlamentets miljöutskott röstade

Altinget logoInfrastruktur
Vill du läsa artikeln?
Som prenumerant på Altinget infrastruktur får du initierad nyhetsbevakning och en levande sakpolitisk debatt.
Läs mer om priser och prenumerationsvillkor här
0:000:00