Moderaterna vill förlänga krisstöden – men ställer krav på förbättringar

Moderaterna vill förlänga krisstöden – men ställer krav på förbättringar tom.samuelsson 5 nov 2020 I Moderaternas budget tog vi höjd för ökad smittspridning – med en krisbuffert på 20 miljarder kronor, för att snabbt kunna sätta in nya krisåtgärder om läget förvärrades. Det har det nu dessvärre gjort. Situationen är återigen akut för många företag och anställda. Därför presenterar Moderaterna idag flera förslag om förlängda krisstöd.

  • Korttidspermitteringen ska innehålla krav på kompetensutveckling om den förlängs – skattebetalarna ska inte betala för passivitet
  • Omställningsstödet är för krångligt – ta bort kravet på revisorsintyg för mindre bolag
  • Förläng möjligheten till uppskov för företag att betala in skatt
  • – Regeringen har under hösten varit upptagen med att bråka om LAS – och senast igår prioriterade man, vilket är anmärkningsvärt, att skicka ett nytt ledighetsförslag på remiss. Vad ännu värre är – i budgeten för nästa år satsade regeringen över 100 miljarder på att återstarta ekonomin, utan att tänka på att smittspridningen kunde ta fart igen. Den budgeten är nu i praktiken överspelad. Och fortfarande har vi inte fått något besked om nya eller förlängda krisinsatser för företagen, säger Elisabeth Svantesson, ekonomisk-politisk talesperson (M).

    Moderaterna är redo att nu återigen lotsa nya krispaket genom riksdagen för att rädda jobb. Men vi ställer en rad krav på förbättringar. Det handlar bland annat om att korttidspermitteringen ska innehålla krav på kompetensutveckling om den förlängs – skattebetalarna ska inte betala för passivitet. Omställningsstödet är för krångligt – ta bort kravet på revisorsintyg för mindre bolag. Förläng möjligheten till uppskov för företag. Och se till att enskilda näringsidkare får stödet de fortfarande inte kan söka.

    Det är dags för regeringen att vakna nu om inte den redan höga arbetslösheten ska ta ny fart uppåt.

    Filer
    Presentation Regeringens passivitet knäcker inte arbetslösheten.pdf(pdf250.62 KB)
    Förbund
    Riksorganisationen
    Dölj delningsalternativ
    Av


    Detta innehåll har levererats automatiskt via RSS utan Altingets ansvar