Hökmark till PR-branschen

Gunnar Hökmark (M) lämnade Europaparlamentet i början av sommaren. Nu har han fått en ny roll på PR-byrån Kreab. 

Gunnar Hökmark
Gunnar Hökmark (68) Ordförande tankesmedjan Frivärld, international senior advisor Kreab, tidigare europaparlamentariker (M)

Han får titeln International senior advisor och kommer att arbeta både på Stockholmskontoret och Kreabs kontor i Bryssel.

– Jag har i flera olika former följt Kreabs arbete under många år, både i Stockholm och i Bryssel, och har genomgående imponerats av den hederlighet och integritet som präglar företaget och som ger en professionalism och respekt för det politiska beslutsfattandet. Därför ser jag mycket fram emot att få verka tillsammans med Kreabs många duktiga experter och rådgivare, säger Gunnar Hökmark, i ett pressmeddelande.

Gunnar Hökmark har en lång bakgrund inom partipolitiken. Han var ordförande för MUF 1979-84, riksdagsledamot 1982-2004 och europaparlamentariker 2004-19. Han har också varit Moderaternas partisekreterare 1991-99.

Utöver uppdraget på Kreab är Hökmark också ordförande i tankesmedjan Frivärld och i Svenska Försäkringsförmedlares Förening (SFM).

 

Tillbaka till namnnytt »

Läs altinget.se gratis i 14 dagar

  • Effektivt verktyg för omvärldsbevakning
  • Nyheter, analys och debatt om sakpolitiken
  • Sakligt och unikt innehåll
Gratis provabonnemang