Podd: Gula västar, klimatpanik och verklighetens Good Bye Lenin

BRYSSELBUBBLAN. Avgrundsvrålen från gatans parlament ljuder i Frankrike – är detta starten på en outsläcklig rörelse? Det frågar sig Sigrid Melchior och Teresa Küchler i dagens Brysselbubblan. De diskuterar också en smått surrealistisk pressresa till Rumänien, där politiker nu anklagar journalister för att svärta ner landets rykte. 

Av: Sigrid Melchior och Teresa Küchler

EU-podden Brysselbubblan tar idag upp fenomenet ”de gula västarna”, som började som en proteströrelse mot högre bensin- och dieselpriser men snabbt förvandlades till ett forum för allmänt missnöje med allt möjligt. Poddens värdinnor reder ut vem som är vem, och vad de står för.

Programledaren Sigrid Melchior har denna vecka också med sig en lista över EU:s fem största politiska partier – en lista som bjuder på idel överraskningar. Och så blir det prat om klimattoppmötet i Polen.

Klicka här för att lyssna på fler avsnitt av Brysselbubblan och för information om personerna bakom. 

Tema: Brysselbubblan

Forrige artikel V: Vi har den mest genomtänkta klimatpolitiken V: Vi har den mest genomtänkta klimatpolitiken Næste artikel Skämspris till Polen på klimatmötet Skämspris till Polen på klimatmötet
Energiministrar vacklar när EU håller på missa sina mål

Energiministrar vacklar när EU håller på missa sina mål

KLIMAT. EU är på väg att missa de gemensamma energimålen för unionen 2030. Energiministrarna utlovar skärpning, men är inte överens om vägen framåt. För svensk del vill energiminister Anders Ygeman (S) inte se mer av Bryssel.