Podd: Finlands Macron, Rumänienbråk och EU-kommissionens egen cirkusprinsessa

BRYSSELBUBBLAN. Är Rumäniens regering på väg att bli lika obekväm för sina socialdemokratiska syskonpartier i Europa som Viktor Orbáns Fidesz-regering redan är för unionens högerpartier? Och vad finns det för karriärmöjligheter för Europas höjdare när de lämnat toppolitiken? 

Av: Sigrid Melchior och Teresa Küchler

Brysselbubblan på iTunes | Brysselbubblan på Libsyn

I dagens Brysselbubblan tar sig värdinnorna Sigrid Melchior och Teresa Küchler en titt på några av EU-världens föredettingar och ser vilka nya jobb de lyckats få. Har de klamrat sig fast vid rampljuset? Och: visst vore det roligare om våra EU-kommissionärer blev knattetränare i Taekwondo efter sina värv, än att de gick in i ännu en storbank?

Rumäniens regering kritiseras av EU för att precis som Ungern och Polen vara på väg bort från EU:s demokratiska värderingar. Brysselbubblan reder ut den stora konspirationsteori som sprids från Bukarest som svar på EU:s kritik.

Dessutom erkänner era poddvärdinnor skamset att även de har fallit handlöst för den finske kometpolitikern Alexander Stubbs karisma drag under galoscherna. 

Klicka här för att lyssna på fler avsnitt av Brysselbubblan och för information om personerna bakom. 

Forrige artikel Politiska påtryckningar inför 1,5-gradsrapport Politiska påtryckningar inför 1,5-gradsrapport Næste artikel IPCC-rapport pressar EU:s ledare inför klimatmötet IPCC-rapport pressar EU:s ledare inför klimatmötet