Podd om: Passkarteller, EU i Söderhavet och en intervju med Alexander Stubb

BRYSSELBUBBLAN. Sigrid Melchior och Teresa Küchler minns i dagens Brysselbubblan när en fransk president reste till urinvånare i Amazonas djungler för att EU-kampanja: Unionens yttersta avkrokar i världen står idag på schemat. Dessutom så diskuterar de priset på EU-pass.  

Av: Sigrid Melchior och Teresa Küchler 

Brysselbubblan på iTunes | Brysselbubblan på Libsyn

EU-podden Brysselbubblans två värdinnor tar idag avstamp i en liten ögrupp i Söderhavet för att uppmärksamma EU:s absoluta periferi, men också hur värdefullt ett europeiskt pass är i vår samtid. Nya Kaledonien folkomröstade om självständighet från Frankrike, men valde att stanna.

Samtidigt frodas marknaden för EU-pass – falska eller köpta för dyra pengar. Och EU-passen har visat sig vara extra intressanta för brottslingar. Dessutom en intervju med Alexander Stubb.

Klicka här för att lyssna på fler avsnitt av Brysselbubblan och för information om personerna bakom. 

Tema: Brysselbubblan

Forrige artikel Strid om synen på skogens kolsänka Strid om synen på skogens kolsänka Næste artikel Plastförslag möter svenskt mothugg Plastförslag möter svenskt mothugg
EU-ministrar sätter in åtgärder mot ryska trollfabriker

EU-ministrar sätter in åtgärder mot ryska trollfabriker

SÄKERHET. Alla EU:s utrikesministrar ställde sig på måndagen bakom EU:s åtgärdsprogram för att bekämpa falska nyheter och annan desinformation som hotar demokratin. Särskilt fokus riktades mot ryska trollfabriker och deras hot mot EU-valet.