Podd om: Passkarteller, EU i Söderhavet och en intervju med Alexander Stubb

BRYSSELBUBBLAN. Sigrid Melchior och Teresa Küchler minns i dagens Brysselbubblan när en fransk president reste till urinvånare i Amazonas djungler för att EU-kampanja: Unionens yttersta avkrokar i världen står idag på schemat. Dessutom så diskuterar de priset på EU-pass.  

Av: Sigrid Melchior och Teresa Küchler 

Brysselbubblan på iTunes | Brysselbubblan på Libsyn

EU-podden Brysselbubblans två värdinnor tar idag avstamp i en liten ögrupp i Söderhavet för att uppmärksamma EU:s absoluta periferi, men också hur värdefullt ett europeiskt pass är i vår samtid. Nya Kaledonien folkomröstade om självständighet från Frankrike, men valde att stanna.

Samtidigt frodas marknaden för EU-pass – falska eller köpta för dyra pengar. Och EU-passen har visat sig vara extra intressanta för brottslingar. Dessutom en intervju med Alexander Stubb.

Klicka här för att lyssna på fler avsnitt av Brysselbubblan och för information om personerna bakom. 

Tema: Brysselbubblan

Forrige artikel Strid om synen på skogens kolsänka Strid om synen på skogens kolsänka Næste artikel Plastförslag möter svenskt mothugg Plastförslag möter svenskt mothugg
Schyman: Militarisering av EU skapar ingen säkerhet

Schyman: Militarisering av EU skapar ingen säkerhet

DEBATT. Vi står på klimatkrisens rand och världens ledare rustar upp militärt. Vi barrikaderar oss med murar och taggtråd, men inser inte att militarism knappast kommer att hjälpa oss mot de problem vi verkligen borde oroa oss för, skriver Gudrun Schyman, partiledare för Fi.