Podd: Belgiskt solarieförbud, fransk kondomprotektionism och svenska gröngölingar i EU-parlamentet

PODD. Årets första Brysselbubblan bjuder på världspremiär för vårens stora ABC för EU-valsintresserade. Era ciceroner Sigrid och Teresa suckar också högt över bristen på EU-frågor och planer för Sveriges omvärldspolitik i det manifest med 73 politikförslag som S, MP, C och L presenterade i söndags.

Av: Sigrid Melchior och Teresa Küchler

Brysselbubblan på iTunes | Brysselbubblan på Libsyn

I EU-podden Brysselbubblan har programledarna Sigrid Melchior och Teresa Küchler denna gång även tagit sig en titt på nya lagar som trädde i kraft runtom i Europa vid tolvslaget på nyårsafton, som till exempel ett totalförbud mot spelreklam i Italien och statssubventionerad hanky panky i Frankrike. De pratar också om vikten att nätverka i korridorerna i EU-parlamentet. 


Klicka här för att lyssna på fler avsnitt av Brysselbubblan och för information om personerna bakom. 

Tema: Brysselbubblan

Forrige artikel LRF hoppas nya handelsregler stärker bönderna LRF hoppas nya handelsregler stärker bönderna Næste artikel Fjellner: Därför är glyfosatrapporten orimlig Fjellner: Därför är glyfosatrapporten orimlig
Energiministrar vacklar när EU håller på missa sina mål

Energiministrar vacklar när EU håller på missa sina mål

KLIMAT. EU är på väg att missa de gemensamma energimålen för unionen 2030. Energiministrarna utlovar skärpning, men är inte överens om vägen framåt. För svensk del vill energiminister Anders Ygeman (S) inte se mer av Bryssel.