Podd: Belgiskt solarieförbud, fransk kondomprotektionism och svenska gröngölingar i EU-parlamentet

PODD. Årets första Brysselbubblan bjuder på världspremiär för vårens stora ABC för EU-valsintresserade. Era ciceroner Sigrid och Teresa suckar också högt över bristen på EU-frågor och planer för Sveriges omvärldspolitik i det manifest med 73 politikförslag som S, MP, C och L presenterade i söndags.

Av: Sigrid Melchior och Teresa Küchler

Brysselbubblan på iTunes | Brysselbubblan på Libsyn

I EU-podden Brysselbubblan har programledarna Sigrid Melchior och Teresa Küchler denna gång även tagit sig en titt på nya lagar som trädde i kraft runtom i Europa vid tolvslaget på nyårsafton, som till exempel ett totalförbud mot spelreklam i Italien och statssubventionerad hanky panky i Frankrike. De pratar också om vikten att nätverka i korridorerna i EU-parlamentet. 


Klicka här för att lyssna på fler avsnitt av Brysselbubblan och för information om personerna bakom. 

Tema: Brysselbubblan

Forrige artikel LRF hoppas nya handelsregler stärker bönderna LRF hoppas nya handelsregler stärker bönderna Næste artikel Fjellner: Därför är glyfosatrapporten orimlig Fjellner: Därför är glyfosatrapporten orimlig
Färre får säga till tidigt om EU-politiken

Färre får säga till tidigt om EU-politiken

FÖRANKRING. Många intressenter är frustrerade över att regeringen inte ger dem tillfälle att tidigt kommentera nya EU-förslag. Och det finns fog för frustrationen, visar ny svensk forskning.