Europaparlamentarikern Jens Nilsson (S) död

DÖDSFALL. Europaparlamentarikern Jens Nilsson har avlidit efter en kort tids sjukdom. Han skrev på Altinget Debatt för bara två veckor sedan om sitt arbete med cabotageregler.

Den svenske europaparlamentarikern Jens Nilsson (S) har avlidit efter en kort tids sjukdom, 69 år gammal.

"Jens Nilssons värme och djupa engagemang för det lokala och regionala, såväl som det globala, lämnar ett stort tomrum efter sig i den svenska socialdemokratiska delegationen i Europaparlamentet", skriver Socialdemokraterna i EU-parlamentet i ett pressmeddelande.

Jens Nilsson var under många år kommunalråd i Östersund. Han blev ledamot i Europaparlamentet 2011 och omvald för ytterligare en mandatperiod 2014. I parlamentet satt han i utskottet för transport och turism samt utskottet för regional utveckling.

Aktiv in i det sista

Jens Nilsson utsågs 2017 till parlamentets huvudförhandlare för att ta fram nya cabotageregler för transportsektorn. En fråga han brann för och som han bland annat skrev en debattartikel om i Altinget så sent som för ett par veckor sedan.

Jens Nilssons debattartikel: Usla regler skapar slavlikt arbete för lastbilschaufförer

Reaktioner från flera håll

Det är många som har reagerat på dödsbeskedet. Förutom socialdemokrater också kollegor i Europaparlamentet från andra partier.

,

Forrige artikel Vad Sverige vill ha ut av trafikkommissionärens visit Vad Sverige vill ha ut av trafikkommissionärens visit Næste artikel Parlamentet positivt till försmak av europeisk försvarsfond Parlamentet positivt till försmak av europeisk försvarsfond
Energiministrar vacklar när EU håller på missa sina mål

Energiministrar vacklar när EU håller på missa sina mål

KLIMAT. EU är på väg att missa de gemensamma energimålen för unionen 2030. Energiministrarna utlovar skärpning, men är inte överens om vägen framåt. För svensk del vill energiminister Anders Ygeman (S) inte se mer av Bryssel.