EU och Singapore undertecknar frihandelsavtal

KORTNYTT. Tre avtal med syfte att fördjupa de ekonomiska och politiska förbindelserna har slutits mellan EU och Singapore efter Asien-Europa-mötet (ASEM) i Bryssel den 18-19 oktober.

De avtal som slöts under mötet gäller handel och investeringsskydd mellan EU och Singapore samt ramavtalet om partnerskap och samarbete.

– Dessa avtal med Singapore, som är vår största handelspartner i regionen, är ytterligare en milstolpe för EU. Avtalen är de första i sitt slag mellan EU och ett land som är medlem i Sydostasiatiska nationers förbund (Asean) och de kommer att ge våra exportörer enorma nya möjligheter, säger EU:s handelskommissionär Cecilia Malmström (L), i ett pressmeddelande från EU-kommissionen

De underskrivna avtalen innebär bland annat att nästan alla tullar på vissa varor från EU tas bort, tullförfarandena förenklas och höga krav och regler fastställs.

 

Forrige artikel Ludvigsson och Ulvskog lämnar EU-parlamentet Næste artikel Stopp för tysk vapenexport till Saudiarabien
Energiministrar vacklar när EU håller på missa sina mål

Energiministrar vacklar när EU håller på missa sina mål

KLIMAT. EU är på väg att missa de gemensamma energimålen för unionen 2030. Energiministrarna utlovar skärpning, men är inte överens om vägen framåt. För svensk del vill energiminister Anders Ygeman (S) inte se mer av Bryssel.