Brysselbubblan: Regeringens nya EU-duo, Uber-protester och mordet på Pawel Adamovicz

PODD. EU-podden Brysselbubblan fortsätter sitt illustra, pedagogiska uppdrag och bjuder på ännu tre nya bokstäver i sitt ”EU-vals-ABC”. Era lärarinnor Sigrid Melchior och Teresa Küchler följer också, alltmer förvirrade, Europas ”gula västar” som ser ut att göra vägblockader till ett gränsöverskridande uppdrag i Europa. Entré: de spanska västarna. 

Av: Sigrid Melchior och Teresa Küchler

Brysselbubblan på iTunes | Brysselbubblan på Libsyn

Brysselbubblan har också i dagens program en gäst, Aleksandra Eriksson, svensk-polska med rötter i staden Gdansk där man just nu sörjer mordet på borgmästaren Pawel Adamovicz. Aleksandra berättar vad den mycket omstridde Adamovicz representerade både för invånarna i Gdansk och i den polska politiken. Och så spekulerar de om hur middagskonversationerna kommer att låta mellan Sverige nye EU-minister och hans ambassadör i Bryssel. 

Klicka här för att lyssna på fler avsnitt av Brysselbubblan och för information om personerna bakom. 

Tema: Brysselbubblan

Forrige artikel Flera profiler högt i Liberalernas provval till EU-parlamentet Flera profiler högt i Liberalernas provval till EU-parlamentet Næste artikel Förslag för mer EU-öppenhet hänger löst Förslag för mer EU-öppenhet hänger löst
Energiministrar vacklar när EU håller på missa sina mål

Energiministrar vacklar när EU håller på missa sina mål

KLIMAT. EU är på väg att missa de gemensamma energimålen för unionen 2030. Energiministrarna utlovar skärpning, men är inte överens om vägen framåt. För svensk del vill energiminister Anders Ygeman (S) inte se mer av Bryssel.