Brysselbubblan: Regeringens nya EU-duo, Uber-protester och mordet på Pawel Adamovicz

PODD. EU-podden Brysselbubblan fortsätter sitt illustra, pedagogiska uppdrag och bjuder på ännu tre nya bokstäver i sitt ”EU-vals-ABC”. Era lärarinnor Sigrid Melchior och Teresa Küchler följer också, alltmer förvirrade, Europas ”gula västar” som ser ut att göra vägblockader till ett gränsöverskridande uppdrag i Europa. Entré: de spanska västarna. 

Av: Sigrid Melchior och Teresa Küchler

Brysselbubblan på iTunes | Brysselbubblan på Libsyn

Brysselbubblan har också i dagens program en gäst, Aleksandra Eriksson, svensk-polska med rötter i staden Gdansk där man just nu sörjer mordet på borgmästaren Pawel Adamovicz. Aleksandra berättar vad den mycket omstridde Adamovicz representerade både för invånarna i Gdansk och i den polska politiken. Och så spekulerar de om hur middagskonversationerna kommer att låta mellan Sverige nye EU-minister och hans ambassadör i Bryssel. 

Klicka här för att lyssna på fler avsnitt av Brysselbubblan och för information om personerna bakom. 

Forrige artikel Flera profiler högt i Liberalernas provval till EU-parlamentet Flera profiler högt i Liberalernas provval till EU-parlamentet Næste artikel Förslag för mer EU-öppenhet hänger löst Förslag för mer EU-öppenhet hänger löst