Brysselbubblan: Nyårspodd

NYÅRSPODD. I veckans Brysselbubblan korkar värdinnorna upp nyårsskumpan och blickar in kristallkulan för 2019. Vem vet: kanske dyker tv-historiens mesta bikinibrud upp på en EU-vallista nära dig, och kanske blir knark det nya svarta i EU:s handelspolitik?

Av: Sigrid Melchior och Teresa Küchler

I EU-podden Brysselbubblan ger sig programledarna Sigrid Melchior och Teresa Küchler på att förutspå framtiden i EU – ett riskabelt projekt. De har inte alltid fått sina spådomar rätt i det förslutna, till exempel om vem som får olika EU-toppjobb. Men skam den som inte försöker, säger värdinnorna och siar champagnerusigt och övermodigt om Cecilia Malmströms strålande framtid som EU-stjärna. Dessutom så förutspår de vilken vägriktning de franska gula västarna kommer att ta när de slutar att blockera vägkorsningar. 

Klicka här för att lyssna på fler avsnitt av Brysselbubblan och för information om personerna bakom. 

Tema: Brysselbubblan

Forrige artikel Engström (MP) petad – utan förklaring  Engström (MP) petad – utan förklaring  Næste artikel Sverige kan missa mål för kraftiga klimatgaser Sverige kan missa mål för kraftiga klimatgaser
Färre får säga till tidigt om EU-politiken

Färre får säga till tidigt om EU-politiken

FÖRANKRING. Många intressenter är frustrerade över att regeringen inte ger dem tillfälle att tidigt kommentera nya EU-förslag. Och det finns fog för frustrationen, visar ny svensk forskning.