Brysselbubblan: Mumiebranschen, pene piccolo och världshandeln for dummies

PODD. EU-podden Brysselbubblan varnar känsliga lyssnare för starka ord när bokstäverna g, h och i avhandlas i denna veckas ABC-skola om EU-valet. De hetaste citaten och mest slagkraftiga skällsorden från EU-världen har varit av särskilt grovkornig sort en tid, men era värdinnor Sigrid Melchior och Teresa Küchler skyggar inte från att bevaka också det vulgära och osmakliga i denna värld.

Av: Sigrid Melchior och Teresa Küchler

Programledarna diskuterar också katalanska separatister som sitter häktade för uppror mot staten, men ändå har planer på att ställa upp i EU-valet om tre månader: kan man vara EU-parlamentariker från finkan? Och så har Sigrid grävt ner sig i olika EU-länders mer eller mindre morbida begravningsritualer. 

Klicka här för att lyssna på fler avsnitt av Brysselbubblan och för information om personerna bakom. 

Tema: Brysselbubblan

Forrige artikel Biobränslesnaran föreslås dras åt Biobränslesnaran föreslås dras åt Næste artikel Fler kvinnor än män på SD:s EU-lista Fler kvinnor än män på SD:s EU-lista
Energiministrar vacklar när EU håller på missa sina mål

Energiministrar vacklar när EU håller på missa sina mål

KLIMAT. EU är på väg att missa de gemensamma energimålen för unionen 2030. Energiministrarna utlovar skärpning, men är inte överens om vägen framåt. För svensk del vill energiminister Anders Ygeman (S) inte se mer av Bryssel.