Podd: Häradsbetäckaren Preben Khan och en Spitzenkandidat som aldrig hört talas om Jante

BRYSSELBUBBLAN. Vem blir EU-kommissionernas ordförande efter Jean-Claude Juncker? Brysselbubblans två EU-orakel Sigrid Melchior och Teresa Küchler tittar i kristallkulan och siar om vem som får jobbet. Dessutom pratar de om barnsjukdomar och oredovisade kontorsutgifter.

Av: Sigrid Melchior och Teresa Küchler

Brysselbubblan på iTunes | Brysselbubblan på Libsyn

I dagens Brysselbubbla vrider Sigrid och Teresa in och ut på frågan om hur mässlingen idag kan sprida sig starkare än på flera decennier i Europa – ett 40-tal personer har dött i sjukdomen år. En nyckelfråga är motståndet mot vaccin. Kan ”antivaxxarna” bli ett hot på folkhälsan över gränserna i Europa?

Det drar också ihop sig för kampen om EU:s toppjobb, och ”Spitzenkandidaterna”­ – de hågade för jobbet som ordförande för EU-kommissionen börjar dyka upp på banan. Sigrid berättar om en belgisk politiker som skulle vara ett sannerligen banbrytande val, medan Teresa hoppas på fler skinnpajar och motorcyklar i EU-toppen. Dessutom: den helt osannolika människan kandidaten som inte alls tycker att ödmjukhet är klädsamt.

Brysselbubblan hyllar också Danmarks största Casanova, Preben Khan, som är på ständig Europaturné.

Klicka här för att lyssna på fler avsnitt av Brysselbubblan och för information om personerna bakom. 

Forrige artikel Intern kritik mot Svenskt Näringslivs klimatlinje Intern kritik mot Svenskt Näringslivs klimatlinje Næste artikel Föreslagen kvot för Östersjötorsk väcker frågor Föreslagen kvot för Östersjötorsk väcker frågor