Brysselbubblan: Rumäniens anti-korruptionsdrottning, Macrakk och Wikströms petning

PODD. Den liberala EU-parlamentarikern Cecilia Wikströms extraknäck i företagsvärlden har väckt stor indignation i Sverige, och hon har nu valt att kliva av EU-tåget. I dagens Brysselbubblan avslöjar Sigrid Melchior och Teresa Küchler att Wikström är en fnuttig extraknäckare om man ser till hur mycket pengar några av hennes kollegor i Bryssel håvar in vid sidan av EU-politiken.

Av: Sigrid Melchior och Teresa Küchler

Programledarna reder också ut vad EU:s nya åklagarmyndighet EPPO ska syssla med, och kommenterar den infekterade striden mellan regeringen i Bukarest och kvinnan som är klippt och skuren för jobbet som myndighetens chef: den rumänska antikorruptionsdrottningen Laura Kövesi. Och så lite om varför franska presidenter ständigt klappar kor.

Tema: Brysselbubblan

Forrige artikel Damberg får stöd för idén om IS-tribunal Damberg får stöd för idén om IS-tribunal Næste artikel Förbjudna kemikalier får svårare ta sig in i EU Förbjudna kemikalier får svårare ta sig in i EU
Färre får säga till tidigt om EU-politiken

Färre får säga till tidigt om EU-politiken

FÖRANKRING. Många intressenter är frustrerade över att regeringen inte ger dem tillfälle att tidigt kommentera nya EU-förslag. Och det finns fog för frustrationen, visar ny svensk forskning.