Brysselbubblan: Rumäniens anti-korruptionsdrottning, Macrakk och Wikströms petning

PODD. Den liberala EU-parlamentarikern Cecilia Wikströms extraknäck i företagsvärlden har väckt stor indignation i Sverige, och hon har nu valt att kliva av EU-tåget. I dagens Brysselbubblan avslöjar Sigrid Melchior och Teresa Küchler att Wikström är en fnuttig extraknäckare om man ser till hur mycket pengar några av hennes kollegor i Bryssel håvar in vid sidan av EU-politiken.

Av: Sigrid Melchior och Teresa Küchler

Programledarna reder också ut vad EU:s nya åklagarmyndighet EPPO ska syssla med, och kommenterar den infekterade striden mellan regeringen i Bukarest och kvinnan som är klippt och skuren för jobbet som myndighetens chef: den rumänska antikorruptionsdrottningen Laura Kövesi. Och så lite om varför franska presidenter ständigt klappar kor.

Tema: Brysselbubblan

Forrige artikel Damberg får stöd för idén om IS-tribunal Damberg får stöd för idén om IS-tribunal Næste artikel Förbjudna kemikalier får svårare ta sig in i EU Förbjudna kemikalier får svårare ta sig in i EU
Energiministrar vacklar när EU håller på missa sina mål

Energiministrar vacklar när EU håller på missa sina mål

KLIMAT. EU är på väg att missa de gemensamma energimålen för unionen 2030. Energiministrarna utlovar skärpning, men är inte överens om vägen framåt. För svensk del vill energiminister Anders Ygeman (S) inte se mer av Bryssel.