Anti-traffickingdirektivet blir en svensk affär

EU-kommissionens förslag för att bekämpa trafficking har utvecklats till en svensk fråga. Efter att ha presenterats av ansvarig kommissionär Ylva Johansson (S) har nu Vänsterpartiets Malin Björk utsetts till parlamentets huvudförhandlare. Dessutom förhandlar Alice Bah Kuhnke (MP) och Abir Al-Sahlani (C) frågan för sina partigrupper.

Foto: Vänsterpartiet, AP Photo/Michael Varaklas, Mathieu CUGNOT/EU-parlamentet/TT, Henrik Montgomery/TT, 
Sanna Rayman

EU-parlamentariker Malin Björk (V) blir EU-parlamentets huvudförhandlare för ett lagförslag mot trafficking. Det meddelar Vänsterpartiet i ett pressutskick. 

”En central fråga för mig är att det måste bli olagligt att utnyttja offer för trafficking, punkt. Det räcker inte med Kommissionens formulering om att man inte får köpa sex av en person bara om man vet att personen i fråga är utsatt för människohandel”, säger Malin Björk i pressmeddelandet.

EU-kommissionens förslag har utvecklats till en riktigt svensk affär. Förslaget emanerar från svenska kommissionären för inrikes frågor Ylva Johansson (S), som har ansvar för exempelvis samarbetet inom brottsbekämpning. 

Altinget logoEU
Läs Altinget EU gratis 2023
Vi sätter fokus på EU-frågorna under Sveriges ordförandeskap 2023. Därför kan du läsa Altingets EU-nyhetsbrev gratis från januari till och med juni 2023. Läsningen avslutas därefter automatiskt och du behöver inte göra mer.
Läs mer om priser och prenumerationsvillkor här.
0:000:00