Om  
Aurora Lindberg

Ny generaldirektör för Specialpedagogiska skolmyndigheten

Aurora Lindberg blir ny generaldirektör på SPSM.

Foto: SPSM, Henrik Montgomery/TT
Rebecka Prahl

Myndighetens tidigare generaldirektör Fredrik Malmberg meddelade i oktober förra året att han slutar som gd för att i stället leda Institutet för mänskliga rättigheter. 

Sedan januari har Aurora Lindberg, verksamhetsområdeschef för kunskapsutveckling på SPSM, axlat rollen som vikarierande generaldirektör. Nu har regeringen utsett henne till Fredrik Malmbergs ersättare.

– Jag är glad över att Aurora har tackat ja till jobbet som generaldirektör för Specialpedagogiska skolmyndigheten och jag vill önska henne ett stort lycka till i detta viktiga arbete. Med sin gedigna erfarenhet från kommunal nivå och inom myndigheten är hon väl lämpad för uppdraget, säger skolminister Lotta Edholm i ett pressmeddelande.

– Nu längtar jag efter att ta myndigheten till nästa nivå och jag vet att jag gör det tillsammans med kompetenta medarbetare. Vi har under de senaste dagarna fått flera exempel som visar hur viktigt SPSM:s uppdrag är. SPSM behöver finnas nära skolor och skolhuvudmän så att vi kan ge det statliga stöd som behövs, säger Aurora Lindberg.

Nämnda personer

Aurora Lindberg

Generaldirektör Specialpedagogiska skolmyndigheten

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00