Pressekreterare
Hanterar du politikerkontakter lika självklart som medierelationer? Är du en erfaren pressekreterare som vill arbeta både strategiskt och operativt för att utveckla och stärka den viktiga roll Hyresgästföreningen har i samhället? Varmt välkommen till oss! Vi erbjuder ett omväxlande arbete med stort eget ansvar!

Om uppdraget Lika mycket som du driver på organisationens opinionsbildning och fångar nyhetstillfällen, är du ett kommunikationsstöd till organisationens ledning, chefer och övriga talespersoner. Du omvandlar strategi till plan och handling och analyserar och följer upp våra omvärldsaktiviteter och kontakter. Att identifiera och paketera information till nyheter är naturligt för dig. Din förmåga att kommunicera i text är lika självklar oavsett om det gäller att författa artiklar och pressmeddelanden eller innehåll till digitala kanaler. Rollen ingår i pressgruppen på Hyresgästföreningens förbundskontor i Stockholm och du samarbetar även med kollegor på kommunikationsenheten och i våra nio regioner. Din bakgrund Du har relevant akademisk utbildning och erfarenhet av nationellt pressarbete gentemot journalister och opinionsbildare och/eller arbetslivserfarenhet från redaktionellt arbete. Med fördel har du bakgrund från påverkansmiljöer och arbete med samhällsfrågor. Dina egenskaper Du är initiativrik och orädd att ge dig ut på oprövad mark. Du stimuleras av utmaningar och förstår vikten av att arbeta proaktivt. Du vill förändra samhällsdebatten och har därför ett strategiskt förhållningssätt till bevakning av nyhetsflöden, textproduktion och omvärldsrelationer. Vi söker dig som har en social framtoning då rollen innebär att bygga relationer med såväl opinionsbildare och intressenter som med nyckelpersoner inom organisationen. Du har en förmåga att agera rådgivare med en prestigelös inställning. För att trivas och passa för arbetet behöver du ha ett starkt eget driv och förmågan att hantera parallella arbetsuppgifter. Har du intresse för samhällsfrågor och bostadsfrågor är det ett plus.    Att arbeta hos oss Mångfald och en humanistisk grundsyn är viktiga värden i vår organisation och en självklarhet för alla oss som arbetar här. Här möts du av engagerade och trevliga kollegor och kommer till en arbetsplats med goda utvecklingsmöjligheter och bra anställningsvillkor. Vi har kollektivavtal, friskvårdsbidrag, flexibla arbetstider och möjlighet att delvis arbeta på distans. Hos oss är varje medarbetare viktig för hyresgästerna i vardagen. Vid ett par tillfällen per år skapar vi extra energi och engagemang genom att arbeta tillsammans med samma arbetsuppgift oavsett vilken roll vi har till vardags. Vi kallar det medlemsveckor. Då träffar eller ringer vi hyresgästerna och pratar om exempelvis tryggheten i kvarteret. På Hyresgästföreningens webbplats kan du läsa mer. Välkommen med din ansökan redan idag eller senast den 15 april. Rekryteringen kan komma att avslutas innan sista ansökningsdag. Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Tjänsten söks via knappen "sök jobb" på denna sida. Har du frågor är du varmt välkommen att höra av dig till press- och opinionschef Victor Thomsen 072-5091177. Våra fackliga representanter är Josefin Moback, Saco 010-459 11 43, och Berit Belgacem, Handels 010-459 11 03.
Hyresgästföreningen är en modern och stark folkrörelse med över en halv miljon medlemmar. Vi driver bostadsfrågor i både stort och smått - allt från omfattande lagförändringar till den lilla lekplatsen på gården som behöver rustas upp. Vi arbetar för ett samhälle där alla ska ha rätt att bo, råd att bo och ha inflytande över sitt boende. På det sättet deltar vi i samhällsutvecklingen, driver på och tar ansvar för den.

Icon
Hitta Sveriges bästa chefer och specialister – nå dem som har liknande tjänster idag
Uppnå unik exponering med en platsannons på Altinget
0:000:00