Ekonomiadministratör
Är du en driven person som vill utvecklas inom ekonomi? Motiveras du av ett arbete där du får ta stort eget ansvar? Folkbildningsrådet söker nu en ekonomiadministratör.

Folkbildningsrådet fördelar och följer upp statsbidrag till folkhögskolor och studieförbund. Vi arbetar med folkbildningspolitisk bevakning och tar fram kunskapsunderlag om folkbildningen. Vår vision är kunskap, bildning och handlingskraft i hela samhället. Tjänsten Som vår ekonomiadministratör arbetar du nära ekonomi- och personalansvariga och samarbetar med projektledare och handläggare i hela organisationen. Dina huvudsakliga arbetsområden kommer att vara:
 • Löpande redovisning, såsom hantera inkommande och utgående kund- och leverantörsreskontra, kontera och bokföra utlägg, hantera betalningspåminnelser.
 • Avstämningar, analysera och utreda eventuella avvikelser i ekonomiflödet.
 • Administration och redovisning av ESF-projekt.
 • Periodavslut
Kvalifikationer Vi söker dig som har:
 • Arbetat självständigt med hela det löpande ekonomiflödet i minst tre år.
 • Relevant ekonomiutbildning.
 • God vana att använda Excel och övriga Officeprogram.
 • Goda kunskaper i svenska i tal och skrift.
Du är van att ta stort ansvar för dina arbetsområden och är noggrann. Du har förmåga att strukturera, och självständigt planera ditt arbete framåt. Du är flexibel, tar initiativ och trivs med att rycka in där det behövs. Följande är meriterande
 • Arbete med bokslut och årsredovisning.
 • Erfarenhet av arbete med ESF-projekt.
 • Arbete i Hogia.
 • Erfarenhet av budgetering
 • Erfarenhet av utvecklingsarbete med arbetsprocesser och IT-system.
Mer information Folkbildningsrådet vill tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi eftersträvar en arbetsmiljö där varje medarbetare ges möjlighet att kombinera yrkes- och privatliv för balans i livet. Vårt kontor finns på Ringvägen 100 vid Skanstull. Vi är ungefär 35 anställda och har kollektivavtal med Unionen. I denna rekrytering har Folkbildningsrådet redan tagit ställning till önskvärda rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför samtal från annonsförmedlare eller försäljare. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Folkbildningsrådet tillämpar provanställning. Tillträde sker så snart som möjligt. Rekryteringsprocessen innehåller intervjuer, arbetsprov samt referenstagning. Sista ansökningsdag är den 4 januari 2023. Tjänsten söks via knappen "sök jobb" på denna sida. Anställningsform Tillsvidare med provanställning Anställningens omfattning Heltid Tillträde Snarast Löneform Månadslön Antal lediga befattningar 1 Sysselsättningsgrad 100% Ort Stockholm Län Stockholms län Land Sverige Referensnummer 2022/6 Kontakt Linda Rosén, chef enheten för verksamhetsstöd, 08-4124801 Lotta Ragelius, personalansvarig, 08-4124808 Facklig företrädare Ingela Johansson, 08-4124843
Folkbildningen är ett kitt som håller samman, stärker och utvecklar det svenska samhället och demokratin. Mer än en miljon människor deltar varje år i studieförbundens och folkhögskolornas verksamhet.

Icon
Hitta Sveriges bästa chefer och specialister – nå dem som har liknande tjänster idag
Uppnå unik exponering med en platsannons på Altinget
0:000:00