Regionala kulturprojekt får dela på 31 miljoner kronor

Knyppling, internationella cirkusgästspel och blekingsk blåsmusik är några av de 78 projekt som beviljats utvecklingsbidrag från Kulturrådet. Totalt delas 31 miljoner kronor ut.  

Folkmusikens hus i Rättvik beviljas 400 000 kronor för att driva och utveckla folkdansfestivalen Flock. 
Folkmusikens hus i Rättvik beviljas 400 000 kronor för att driva och utveckla folkdansfestivalen Flock. Foto: Kulturrådet

Varje år delar Statens kulturråd ut utvecklingsbidrag till projekt som syftar till att utveckla kulturlivet i en region. Ett projekt kan tilldelas stöd under högst tre år.

I årets ansökningar har projekt som rör digitalisering, interregional samverkan, insatser för att stärka arrangörer och kulturprojekt för barn och ungdomar prioriterats. 212 aktörer har ansökt om utvecklingsbidrag för sammanlagt 120 miljoner, men nu har Kulturrådet beslutat att 78 projekt kommer att få dela på 31 miljoner kronor. Drygt en tredjedel av årets projekt är nya.

– Utvecklingsbidraget ger regioner och verksamheter i hela landet möjlighet att utforska och utveckla kulturlivet i regionen. Genom samverkan mellan stat och region skapas goda möjligheter att utveckla kulturen och att uppnå de kulturpolitiska målen, säger Veronica Lamppa Lönnbro, enhetschef på Kulturrådet, i ett pressmeddelande.

Altinget logoCivilsamhälle
Vill du läsa artikeln?
Som prenumerant på Altinget civilsamhälle får du initierad nyhetsbevakning och en levande sakpolitisk debatt.
Läs mer om priser och prenumerationsvillkor här.
0:000:00