Hon är S nya kommunikationschef

Emelie Schröder, tidigare stabschef och politiskt sakkunnig i Regeringskansliet, är Socialdemokraternas nya kommunikationschef.

Emelie Schröder har även bakgrund från reklamvärlden. Nu är hon Socialdemokraternas nya kommunikationschef.
Emelie Schröder har även bakgrund från reklamvärlden. Nu är hon Socialdemokraternas nya kommunikationschef.Foto: Socialdemokraterna
Miranda Olsson

I Resumé berättar Mikael Dambergs (S) tidigare stabschef på finansdepartementet om sitt nya uppdrag.

– Det yttersta fokuset är att jobba för att vinna valet 2026, att lägga grunden för det arbetet. Det är också ett väldigt viktigt val till Europaparlamentet nästa år, där mycket står på spel och där vi måste göra ett starkt val.

Emelie Schröder har även varit politiskt sakkunnig åt statsminister Stefan Löfven.

– Min uppgift blir också att utveckla vår opinionsbildning och närvaro i de digitala miljöerna. Vi har gjort en stor resa där, som gett mycket resultat, men det är ett otroligt tufft klimat, kanske inte minst med de trollfabriker som avslöjats under valrörelsen. Att navigera i den miljön och ha en självklar och naturlig närvaro är en svår och viktig uppgift.

Reklamare

Utöver sin bakgrund på Regeringskansliet har Emelie Schröder även arbetat på reklambyrå. Hon var i många år account director på Forsman & Bodenfors och tycker att fler från reklambranschen borde ge sig in i politiken:

– Jag skulle verkligen vilja uppmana fler inom reklam och kommunikation att engagera sig politiskt – det finns väldigt kloka och kompetenta personer, som är samhällsengagerade och oroar sig för vad vårt samhälle är på väg, som jag tror har en förmåga att bidra på massa sätt. Jag, som inte har en lång bakgrund inom partipolitiken, är ett levande bevis på att det aldrig är för sent, säger hon till Resumé.

Emelie Schröder tillträder tar över sina nya tjänst den 6 februari. Hon tar över efter Helena Salomonson, partiets kommunikationschef sedan 2017, som vid årsskiftet började som ny kommunikationschef för Samhall.

Läs också

Nämnda personer

Emelie Schröder

Kommunikationschef, Socialdemokraterna
Stockholms universitet

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00