Investerare förvärvar äldreboenden i miljardaffär

Nreps samhällsfastighetsverksamhet, Altura, gör en rekordstor affär när de förvärvar 22 omsorgsfastigheter för upp emot fem miljarder kronor. 

En av de förvärvade fastigheterna, belägen i Eskilstuna. 
En av de förvärvade fastigheterna, belägen i Eskilstuna. Foto: Nrep

Nrep AB är ett europeiskt fasighetsinvestmentbolag som äger och förvaltar fastigheter med en sammanlagd yta på ungefär åtta miljoner kvadratmeter. Företagets verksamhet inom samhällsfastigheter, Altura, har nu förvärvat 20 äldreboenden och 2 förskolor av fastighetsbolaget Vectura AB. Den totala uthyrningsbara ytan är 99 500 kvadratmeter och värdet uppgår till nästan fem miljarder kronor. Fastigheterna finns i Stockholm, Mälardalen, Dalarna samt södra och västra Sverige.

De flesta av fastigheterna är byggda mellan 2018 och 2022 och samtliga är certifierade enligt Miljöbyggnad silver, Idrift och Leed gold – hållbarhetsmärkningar som är i linje med Alturas profil.

– Vi är mycket glada över att förvärva denna portfölj som är i linje med vår strategi att äga, utveckla och förvalta hållbara samhällsfastigheter där vi skapar rum för möjligheter. Nu kan vi erbjuda skräddarsydda vårdboenden där användaren är i fokus på fler platser i Sverige, säger Alturas Sverigechef Dorotea Stellmach i ett pressmeddelande.

Altinget logoBo och Bygg
Vill du läsa artikeln?
Som prenumerant på Altinget bo och bygg får du initierad nyhetsbevakning och en levande sakpolitisk debatt.
Läs mer om priser och prenumerationsvillkor här.
0:000:00