Regeringens lösning för nybyggnadshyror inom räckhåll

Regeringen kommer inom kort att presentera en lösning som gör att nybyggnadshyror kan sättas på i princip samma sätt som före domarna i Svea hovrätt. Det meddelar statssekreterare Johan Davidson. 

Regeringen hoppas kunna återkomma i rimlig närtid med ett förslag som gör att hyrorna i nybyggda lägenheter kan sättas på samma sätt som tidigare varit praxis. 
Regeringen hoppas kunna återkomma i rimlig närtid med ett förslag som gör att hyrorna i nybyggda lägenheter kan sättas på samma sätt som tidigare varit praxis. Foto: Marko Säävälä / TT
Louise Carlsson-Örning

Regeringen närmar sig en lösning för höjningar av presumtionshyror för nybyggda lägenheter. Det berättar Johan Davison, statssekreterare hos infrasfruktur- och bostadsminister Andreas Carlson (KD) i samband med ett seminarium anordnat av sajten bostadspolitik.se. 

– Det är jätteviktigt att det finns så bra förutsättningar som möjligt för att kunna investera, att kalkylen går ihop och att det finns långsiktiga förutsättningar när det gäller byggande av hyresrätter, säger Johan Davidson under seminariet. 

{{toplink}}
Altinget logoBo och Bygg
Vill du läsa artikeln?
Som prenumerant på Altinget bo och bygg får du initierad nyhetsbevakning och en levande sakpolitisk debatt.
Läs mer om priser och prenumerationsvillkor här.
Läs också

0:000:00