Luckan i Tidöavtalet öppnar för samarbeten i riksdagen: ”Allt kan hända”

Civilutskottets arbete har just dragit igång för 2023. Så här ser utskottsordförande Malcolm Momodou Jallow (V) på sitt uppdrag, på samarbetet med Sverigedemokraterna på vice-posten och på vad Tidöavtalet kan innebära för bostadspolitiken. 

Malcolm Momodou Jallow (V), som tillträdde som civilutskottets ordförande efter valet, kommer söka närmare samarbete mellan oppositionspartierna och bjuda in bostadsmarknadens aktörer till andrakammarsalen för att prata politik.
Malcolm Momodou Jallow (V), som tillträdde som civilutskottets ordförande efter valet, kommer söka närmare samarbete mellan oppositionspartierna och bjuda in bostadsmarknadens aktörer till andrakammarsalen för att prata politik.Foto: hristine Olsson/TT/Riksdagen
Louise Carlsson-Örning

De ideologiska linjerna mellan höger och vänster är ofta tydliga inom bostadspolitiken. Men under mandatperioden hoppas Momodou Malcolm Jallow, som sedan valet sitter på Vänsterpartiets enda utskottsordförandepost i riksdagen, kunna hitta en gemensam syn på problemen som behöver lösas. 

– Det är min utmaning och min ambition som utskottsordförande i civilutskottet att hitta minsta gemensamma nämnaren i bostadsfrågan och försöka komma överens om hur vi går vidare, säger han till Altinget. 

Men han kommer också att ta initiativ för att stärka oppositionen i utskottet genom att få till ett ett närmare samarbete med S, Mp och C – en diskussion som har inletts men som precis påbörjats, enligt Malcolm Jallow. 

Altinget logoBo och Bygg
Vill du läsa artikeln?
Som prenumerant på Altinget bo och bygg får du initierad nyhetsbevakning och en levande sakpolitisk debatt.
Läs mer om priser och prenumerationsvillkor här.
0:000:00