Zafar tvingas lämna M:s integrationskommission

Hamid Zafar sparkas ut ur Moderaternas integrationskommission. Detta efter att det blivit känt att Zafar har skrivit antisemitiska och homofoba kommentarer under pseudonym på internet.

 

Johanna Alskog

Skol- och integrationsdebattören Hamid Zafar är utbildningschef i Mullsjö kommun, men sitter också i Moderaternas integrationskommission. Det är ett uppdrag som han alltså nu får lämna, efter att DN på torsdagen avslöjat att han under flera år skrivit antisemitiska och homofoba kommentarer på nätet.

– Åsikterna är oförenliga med Moderaternas värderingar, säger partisekreterare Gunnar Strömmer (M) till SVT med anledning av partiets beslut.

GP säger upp avtal

Hamid Zafar arbetar som utbildningschef i Mullsjö kommun. Han är även krönikör i Göteborgs-Posten, men tidningen sade upp avtalet med Zafar på torsdagen.

"Åsikterna som han framfört under pseudonym är inget som vi vill ha något samröre med." skriver Adam Cwejman, politisk redaktör på GP, på twitter.

Hamid Zafar är även aktuell som en av deltagarna i SVT:s På spåret. Programmen är inspelade, men har ännu inte sänts. SVT beslutade på torsdagen att de två program där Zafar medverkar inte kommer att sändas.

Nämnda personer

Gunnar Strömmer

Justitieminister (M), ledamot i partistyrelsen
Jur. kand (Uppsala uni., 1998)

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00