Hatt får nytt uppdrag

Anna-Karin Hatt, tidigare centerpartistiskt statsråd och i dag vd och koncernchef på LRF, är ny vice ordförande för ICC Sverige.

Lantbrukarnas riksförbund (LRF), där Hatt är ordförande, är ett av de svenska medlemsföretagen i världsorganisationen ICC, International chamber of commerce, som arbetar för att underlätta internationell affärsverksamhet genom att förenkla handel och gränsöverskridande investeringar. 

Hatt har en gedigen erfarenhet efter att bland annat ha varit vd för Almega, tjänsteföretagens arbetsgivar- och intresseorganisation, samt styrelseledamot i det börsnoterade fastighetsbolaget Castellum AB.

– Det känns både bra och viktigt att svensk livsmedelsproduktion får en plats i näringslivets internationella frågor. Att förklara, försvara och utveckla den globala frihandeln, och en fortsatt välutvecklad och välfungerande handel mellan Sverige och andra länder, är oerhört viktigt och nu mer angeläget än på mycket länge. Fungerande frihandel bygger välstånd och kommer vara väldigt viktigt när ekonomier världen över ska återstartas, och i vissa fall till och med återuppbyggas, efter den viruspandemi som just nu pågår. Jag ser fram emot att som viceordförande för ICC Sverige få bidra till det, säger Hatt i ett pressmeddelande.

Anna-Karin Hatt var tidigare politiker för Centerpartiet och minister i Alliansregeringen 2010-2014.

Nämnda personer

Anna Karin Hatt

Vd och koncernchef Lantbrukarnas riksförbund (LRF)
fil.kand i statsvetenskap och internationella relationer (Göteborgs uni. 1995)

    E-post Politik på allvar

    Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget