Kommuner kräver kompensation när regeringen backar från reseavdragsreform

När finansminister Elisabeth Svantesson (M) river upp reseavdragsreformen innebär det ett skattebortfall på nästan sju miljarder kronor för landets kommuner och regioner. I remissvaren påpekar flera av dem att det måste kompenseras. Organisationen SKR däremot rasar över den extremt korta svarstiden.

Förslagen från finansminister Elisabeth Svantesson (M) innebär ett kraftigt skattebortfall för kommunerna och regionerna. Det är ett&nbsp;skattebortfall som i genomsnitt kommer påverka landsbygdskommunerna mer än storstadskommunerna, konstaterar Kalmar kommun i sitt yttrande.<br>
Förslagen från finansminister Elisabeth Svantesson (M) innebär ett kraftigt skattebortfall för kommunerna och regionerna. Det är ett skattebortfall som i genomsnitt kommer påverka landsbygdskommunerna mer än storstadskommunerna, konstaterar Kalmar kommun i sitt yttrande.
Foto: Maja Suslin/TT
Johanna Alskog

Knappt tio dagar, varav sju arbetsdagar, fick remissinstanserna på sig för att analysera regeringens förslag om att riva upp reformen av reseavdraget och höja ersättningarna till bilister.

Avslutningsvis vill vi uppmärksamma er på att svarstiden är för kort.

ur Alvesta kommuns yttrande

En så kort

Altinget logoInfrastruktur
Vill du läsa artikeln?
Som prenumerant på Altinget infrastruktur får du initierad nyhetsbevakning och en levande sakpolitisk debatt.
Läs mer om priser och prenumerationsvillkor här
0:000:00