Hon blir ny chefsekonom på LO

Laura Hartman, hållbarhetschef på Uppsala kommun och tidigare ordförande för tillitsdelegationen, blir ny chefsekonom på LO. 

– Jag är oerhört glad över att ha lyckats rekrytera Laura till LO. Med sin skärpa och sitt samhällsengagemang är jag övertygad om att hon kommer att vässa vårt arbete ytterligare, säger LO:s kanslichef Annika Nilsson, i ett pressmeddelande

Hartman kommer senast från tjänsten som hållbarhetschef på Uppsala kommun. Åren 2016-2019 ledde hon tillitsdelegationen, ett projekt initierat på uppdrag av regeringen. Delegationen hade som uppgift att främja tillitsbaserad styrning vid statliga myndigheter.

När Hartman satt på posten som forskningschef på Studieförbundet för Näringsliv och Samhälle, SNS, publicerade hon en forskningsrapport som innehöll kritiska slutsatser om marknadsstyrningen i välfärden, vilket gav upphov till interna diskussioner och väckte kritik på borgerliga ledarsidor. Kort efter att rapporten publicerats lämnade hon SNS och tog en forskartjänst vid Uppsala universitet. 

Hon tillträder sin nya tjänst på LO den 10 januari.

Nämnda personer

Laura Hartman

Chefsekonom LO
Doktor i nationalekonomi (Uppsala uni. 2002)

E-post Politik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget