Analys av 
Johanna Alskog

Frågetecken kring landsbygdsministerns agerande

ANALYS. Naturvårdsverket har gott om pengar för att skydda fjällnära skogar nästa år, men Skogsstyrelsen saknar 360 miljoner kronor för att ersätta skogsägare i samma område. Frågan är hur landsbygdsminister Jennie Nilsson (S) har tänkt?

Varför har landsbygdsminister Jennie Nilsson låtit Skogsstyrelsens styrelse och generaldirektör Herman Sundqvist hamna i den prekära situation de är nu – med 360 miljoner kronor för lite i kassan inför 2021.
Varför har landsbygdsminister Jennie Nilsson låtit Skogsstyrelsens styrelse och generaldirektör Herman Sundqvist hamna i den prekära situation de är nu – med 360 miljoner kronor för lite i kassan inför 2021.Foto: Fredrik Sandberg/TT
Johanna Alskog

Det är ju inte svårt att föreställa sig att miljödepartementet och Miljöpartiet gärna ser att Naturvårdsverket har en rejäl pengapåse och därmed mer kontroll, för att jobba med reservatsbildningar i fjällskogsområdet.

När fjällskogsdomarna kom i början av sommaren stod det klart att det skulle innebära ökade utgifter för Skogsstyrelsen. Om generaldirektör Herman Sundqvist hade skickat in ett kompletterande budgetunderlag till regeringen i tid,

Altinget logoMiljö och Energi
Vill du läsa artikeln?
Som prenumerant på Altinget miljö och energi får du initierad nyhetsbevakning och en levande sakpolitisk debatt.
Läs mer om priser och prenumerationsvillkor här
0:000:00