Centerkvinnor delar ut pris till sportchef

Damlagets sportchef i IFK Norrköping, Ingela Andersson, blev tilldelad priset Årets förebild av Centerkvinnorna. 

Anton Storm

Varje år tilldelar Centerkvinnorna priset Årets förebild till en framstående kvinna under internationella kvinnodagen. I år gick priset till IFK Norrköpings sportchef Ingela Andersson för hennes arbete med att lyfta fram damfotbollen. 

– Jag är överväldigad av utmärkelsen, att väljas ut bland alla kvinnor i Sverige som gör så mycket bra. Jag har bara tyckt det har varit självklart att flickor och kvinnor har samma möjligheter att utöva sin idrott som pojkar och män, säger Ingela Andersson i ett pressmeddelande.

”En prioriterad fråga”

Prisceremonin var digital och innehöll en panel som diskuterade jämställd idrott utöver själva prisutdelningen. Centerkvinnornas vice ordförande Malin Bergman var den som delade ut priset på distans till Ingela Andersson samtidigt som hon uppvaktades hemma av Centerkvinnorna i Norrköpings ordförande Anna Edebo.

– Att flickor och kvinnor ska ha samma möjligheter till idrottande är en prioriterad fråga för Centerkvinnorna. Eldsjälar som Ingela behövs för att nå hela vägen fram när det gäller jämställd idrott och hälsa, säger Malin Bergman.


E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00