Andersson (S) ser 25 miljarder i reformutrymme

PROGNOS. Inför statsbudgeten presenterar finansministern en ekonomisk prognos. Andersson ser ett reformutrymme på 25 miljarder. Men hur pengarna ska användas ger hon inga närmare besked kring.

Foto: Johan Manell/Altinget
Johan Manell

Inför en statsbudget återkommer alltid diskussionen om hur mycket pengar regeringen har att spendera. Olika prognosmakare gör olika bedömningar. Finansdepartementet har landat i slutsatsen att det finns utrymme för 25

Dokumentation

Kommentarer till Magdalena Anderssons besked

Ulla Andersson (V)

– Det känns som att vi kommer att få en politik för ökad ekonomisk ojämlikhet och underfinansierad välfärd. Att vi kommer att få en politik för dem som bor i Djursholm och Danderyd när vi skulle behöva precis tvärtom. Vi behöver en politik för ekonomisk jämlikhet och förbättringar på välfärden. Vi behöver lyfta de som har det sämst ställt i samhället, säger hon till Expressen.

Oscar Sjöstedt (SD)

– Hon nämnde en punkt med satsningar på ökad trygghet och säkerhet men preciserade inte över huvud taget vad det innebär så det får vi väl återkomma till. Hon nämnde inte heller med ett ord kommunsektorns finanser, säger han till Expressen. 


Altinget logoRikspolitik
Vill du läsa artikeln?
Som prenumerant på Altinget rikspolitik får du initierad nyhetsbevakning och en levande sakpolitisk debatt.
Läs mer om priser och prenumerationsvillkor här
0:000:00