Moderaterna samlar oppositionen för en extrabudget för välfärden

Moderaterna samlar oppositionen för en extrabudget för välfärden erik.blom 22 jan 2020 Den svenska välfärden är satt under hård press. Mer resurser behövs – här och nu. Därför har Moderaterna i dag enats om en extra ändringsbudget med Vänsterpartiet och Kristdemokraterna. Under 2020 kommer de generella statsbidragen till välfärden att öka med 7,5 miljarder kronor.

– Förra veckan presenterade Moderaterna ett räddningspaket för välfärden. Nu har vi samlat oppositionen för att göra verklighet av förslaget, sa Elisabeth Svantesson.

Extrabudgeten omfattar 2,5 miljarder kronor och går utöver de tillskott på 5 miljarder kronor som regeringen nyligen har presenterat. Totalt sett kommer de generella statsbidragen till välfärden därför öka med 7,5 miljarder kronor under 2020. 

– Regeringen saknar krisinsikt. Moderaterna ser hellre att skattebetalarnas pengar går till lärare och undersköterskor än till friår, sa Elisabeth Svantesson.

Extrabudgeten är fullt finansierad genom att Moderaterna, Vänsterpartiet och Kristdemokraterna väljer att prioritera bort dyra satsningar som inte ger resultat.

Förslaget till extra ändringsbudget kommer att tas upp på finansutskottets sammanträde den 23:e januari.

Förbund
Riksorganisationen
Dölj delningsalternativ
Av


Detta innehåll har levererats automatiskt via RSS utan Altingets ansvar