Tvärfackligt kvinnonätverk får LO:s feministiska stipendium

I dag, onsdag, delar LO:s ordförande Susanna Gideonsson ut organisationens stipendium för facklig feminism. Årets mottagare är ett tvärfackligt kvinnonätverk i Dalarna-Gävleborg.

”Årets stipendiater kommer att bidra till att skapa medvetenhet och varaktig förändring”, säger LO:s ordförande Susanna Gideonsson. 
”Årets stipendiater kommer att bidra till att skapa medvetenhet och varaktig förändring”, säger LO:s ordförande Susanna Gideonsson. Foto: LO

Syftet med stipendiet är att uppmuntra projekt eller aktiviteter som främjar jämställdhet på en arbetsplats eller i den fackliga rörelsen. Fackligt feministiskt arbete kan handla om allt från anställningsvillkor eller föräldraledighet till representation eller sexualisering.

Stipendiet delades ut första gången 2019 och består av en stipendiesumma på 50 000 kronor. Stipendiet utlyses den 21 november varje år, årsdagen för det fackliga metoo-upproret #inteförhandlingsbart, och är fritt att söka för medlemmar och förtroendevalda inom LO.

I år är det femte gången stipendiet delas ut och årets mottagare är ett tvärfackligt kvinnonätverk i Dalarna-Gävleborg. Det tvärfackliga forumet består av företrädare för Handels, Kommunal, Seko, GS, IF Metall, Målarna och Pappers.

Altinget logoArbetsmarknad
Vill du läsa artikeln?
Som prenumerant på Altinget arbetsmarknad får du initierad nyhetsbevakning och en levande sakpolitisk debatt.
Läs mer om priser och prenumerationsvillkor här.
0:000:00