Om  
Patrik Sundström

Ineras vd avgår med omedelbar verkan

Peter Arrhenius har kommit överens med Ineras styrelse om att han ska lämna sitt uppdrag som företagets vd. Patrik Sundström blir tillförordnad vd från och med den 7 juni.

Patrik Sundström blir tillförordnad vd för Inera från och med den 7 juni – ”Inera ska ha en
nyckelroll i välfärdens digitala omställning”, säger han.
Patrik Sundström blir tillförordnad vd för Inera från och med den 7 juni – ”Inera ska ha en nyckelroll i välfärdens digitala omställning”, säger han.Foto: Hans Alm

Peter Arrhenius blev vd för Inera 2020 och under hans tid på företaget har den digitala samverkan mellan regionerna ökat och användandet av företagets tjänster ökat kraftigt. Under pandemin kom exempelvis 1177 att spela en viktig roll.

Under onsdagen meddelade Ineras styrelse att de har kommit överens med Peter Arrhenius om att han ska lämna uppdraget som företagets vd med omedelbar verkan.

– SKR-koncernen går nu in i en ny fas, där det behövs ett ännu tydligare fokus på tjänster och stöd till Sveriges kommuner och en ny agenda för regionernas samverkan. Ineras roll är helt avgörande i den utvecklingen. Styrelsen kommer att rekrytera en ny vd, som kan ta vid i det arbetet, säger Eva Fernvall, ordförande i Ineras styrelse, i ett pressmeddelande.

SKR-chef ersätter

Patrik Sundström kommer att bli tillförordnad vd. Han är digitaliseringschef på Sveriges kommuner och regioner.

– Jag har arbetat nära kollegorna på Inera i många år och har sett förmågan att leverera när det gäller. Vi ska vidareutveckla det redan framgångsrika arbetet inom regionernas hälso- och sjukvård och tillsammans med regioner och kommuner bygga upp en kapacitet som kan leverera nytta till medborgarna inom flera välfärdsområden. Inera ska ha en nyckelroll i välfärdens digitala omställning, säger Patrik Sundström.

Till sin hjälp kommer han att ha Monica Skagne, som har efterhet av arbete inom kommun såväl som inom näringsliv. Hon blir Patrik Sundströms strategiska rådgivare och duon kommer att täcka upp för Peter Arrhenius till dess att en ny vd har rekryterats. Rekryteringsarbetet inleds omedelbart.

Nämnda personer

Patrik Sundström

Digitaliseringschef Sveriges kommuner och regioner
jur. kand (Uppsala uni. 2001)

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00