Autism Sverige söker en intressepolitisk utredare
Vill du påverka beslutsfattare för att skapa goda levnadsvillkor för personer med autism? Autism Sverige söker en intressepolitisk utredare med inriktning mot utbildning och arbetsmarknad.

Autism Sverige sprider kunskap om autism, påverkar beslutsfattare och skapar mötesplatser. Vår vision är ett samhälle där alla kan delta, där personer med autism möts med respekt och har bra livskvalitet genom hela livet. Nu söker vi en intressepolitisk utredare som vill påverka beslutsfattare för att skapa goda levnadsvillkor för personer med autism. Vem söker vi? Vi söker en strukturerad, analytisk och kommunikativ utredare. Du har kunskap om hur offentliga beslutsprocesser fungerar samt förmåga att självständigt driva arbetet framåt utifrån analys och rådande omvärldsförhållanden. Du anpassar enkelt budskap både i tal och skrift och utifrån målgrupp. Du samarbetar med andra för att nå goda resultat samtidigt som du gärna arbetar självständigt. Du utvärderar och följer löpande upp ditt arbete för att säkerställa effekt. Du är van vid att växla mellan operativt och strategiskt arbete och du har förmågan att skapa goda relationer och nätverk. Som intressepolitisk utredare kommer du främst driva och bevaka frågor som rör utbildning och arbetsmarknad. Du kommer bland annat skriva remissvar på statliga utredningar, skrivelser, debattartiklar, pressmeddelanden och vara en av förbundets presstalespersoner. Du kommer också att lyfta förbundets frågor i samråd hos andra organisationer och myndigheter. I rollen som intressepolitisk utredare gör du analyser, initierar samt driver frågor som du genom medlemskontakter och omvärldsbevakning fångar upp. Du arbetar för att förbundets frågor blir synliga i debatten och hamnar på den mediala och politiska agendan samt verkar för att lagstiftning och beslut gynnar våra medlemmar. Du kommer också samordna arbetet med förbundets skolombud som består av representanter från våra 24 distrikt. I rollen som intressepolitisk utredare arbetar du huvudsakligen med utbildnings- och arbetsmarknadsfrågor, men du kommer också bidra till intressepolitiska enhetens arbete med förbundets övriga frågor inom LSS, socialförsäkring och hälsa- och sjukvård. Vi söker dig som har:
 • Eftergymnasial utbildning inom pedagogik, statsvetenskap eller annan relevant utbildning.
 • Kunskap och erfarenhet om utbildnings- och arbetsmarknadsfrågor.
 • Kunskap om hur samhällets beslutsprocesser fungerar.
 • Kunskap om autism.
 • Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska.
 • Goda kunskaper i word, powerpoint och excel.
Har du även erfarenhet från civilsamhället och god kännedom om funktionsrättsrörelsen är detta meriterande. Det är också meriterande om du har erfarenhet av pressarbete, opinionsbildning och utredningsarbete. I rollen som intressepolitisk utredare har du kontakt med många människor, både via telefon och mejl, och vi lägger därför stor vikt vid dina personliga egenskaper. Rollen som intressepolitisk utredare ingår i vår intressepolitiska enhet och du rapporterar till samordnaren för intressepolitiska enheten. Vad erbjuder vi? Vi erbjuder dig en självständig roll i en engagerad, kompetent och lösningsfokuserad organisation. Du får chansen att bidra till Autism Sveriges utveckling och blir en del i ett team av omtänksamma och trevliga kollegor med olika spetskompetenser. Autism Sverige består av 24 distriktsföreningar som tillsammans organiserar närmare 20 000 medlemmar. Vi jobbar på en flexibel arbetsplats som tar hänsyn till individens behov. Anställningsvillkor:
 • Heltid, tillsvidareanställning
 • Målstyrd arbetstid
 • Tillträdesdatum: Snarast enligt överenskommelse
 • Arbetet är förlagt till kansliet på Bellmansgatan i Stockholm och det finns möjlighet att till viss del arbeta hemifrån.
 • Vi tillämpar sex månaders provanställning
 • Autism Sverige omfattas av kollektivavtal mellan Unionen/Akademikerförbunden och Fremia.
Välkommen med din ansökan senast den 7 juni 2023 via mejl. I ämnesraden skriver du "Intressepolitisk utredare". Skicka endast personligt brev och CV, inte intyg eller betyg. Tjänsten söks via knappen "sök jobb" på denna sida. Vi tillämpar löpande urval vilket innebär att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Om du har frågor om tjänsten kontakta förbundssekreterare Gunilla Sundblad telefon 070-199 31 14 alt via e-post: gunilla.sundblad@autism.se. Autism Sverige har valt vilka kanaler vi ska använda för att nå intresserade med vår annonsering. Vi undanber oss därför vänligen samtal från annonsförmedlare eller försäljare.

Icon
Hitta Sveriges bästa chefer och specialister – nå dem som har liknande tjänster idag
Uppnå unik exponering med en platsannons på Altinget
0:000:00