Vårändringsbudget för 2019
Ansvarigt departement: Finansdepartementet
Ansvarigt utskott: Finansutskottet

19/6
2019

Beslut: Vårändringsbudget för 2019

Riksdagen har fattat beslut i ärendet.

14/6
2019

Betänkande: Vårändringsbudget för 2019

Finansutskottet har presenterat sitt förslag till riksdagsbeslut.

3/5
2019

M och KD rör inte anslag till naturskydd

VÅRÄNDRINGSBUDGET. Moderaterna och Kristdemokraterna rör inte den återställning av anslagen för skydd av natur som regeringen gör i vårändringsbudgeten. Däremot står de två partierna fast vid att Klimatklivet ska avskaffas.

Läs mer
25/4
2019

Hallengren (S) stakar ut vårdpolitiken

INTERVJU. Socialminister Lena Hallengren (S) skrotar planerna på ny cancerstrategi och är missnöjd med M/KD-budgeten som hon tycker har tvingat regeringen att dra ner ambitionerna för vård- och omsorgspolitiken. 

Läs mer
16/4
2019

Gd välkomnar 1,2 miljarder till miljön

VÅRÄNDRINGSBUDGET. Det är en välkommen förstärkning av miljöarbetet när regeringen återför 1,2 miljarder kronor till Naturvårdsverket, enligt generaldirektör Björn Risinger. Men många detaljer återstår, inte minst hur stödet till klimatinvesteringar ska effektiviseras.

Läs mer
12/4
2019

V om budgeten: “Chockerande att AF inte nämns” 

VÅRBUDGET. Det är olycksbådande med missriktade skattesänkningar och en chockerande frånvaro av planer för Arbetsförmedlingen, säger Vänsterpartiets arbetsmarknadspolitiska talesperson Ali Esbati om vårbudgeten.

Läs mer
11/4
2019

M om budgeten: "Det står ingenting om lärarbristen"

BUDGET. Moderaternas utbildningspolitiska talesperson, Kristina Axén Olin, anser att vårändringsbudgeten är svag och inte vad svenska folket vill ha. 

Läs mer
10/4
2019

Budgeten: Miljoner dras från lärares fortbildning och vuxenutbildningen

BUDGET. Totalt 534 miljoner kronor mindre till skolan och högre utbildning föreslår regeringen i vårändringsbudgeten. Stödet till vuxenutbildningen dras ned med hundratals miljoner.

Läs mer
10/4
2019

Vårändringsbudget: Sänkta avgifter för företagare

VÅRÄNDRINGSBUDGET. Förlängt växa-stöd till företagare och sänkta arbetsgivaravgifter för ungdomar upp till 18 år är några av regeringens förslag i vårändringsbudgeten 2019.

Läs mer
10/4
2019

Budgetkritik både från vänster och höger 

REAKTIONER. L och C är nöjda med budgetuppgörelsen. Men M och SD är mycket kritiska till att polisen får mindre pengar. V tycker att budgeten är så blå att S borde överväga att byta färg på sin partiros. 

Läs mer
10/4
2019

Luttrad finansminister levererar högerbudget

KOMMENTAR. Magdalena Andersson (S) är den finansminister som tvingats till flest och längst omvägar i budgetpolitikens snårskog. Dagens budget befäster högerstämpeln från den tidigare M/KD-budgeten.

Läs mer
10/4
2019

Detta var partiernas prioriteringar i miljöbudgeten

VÅRBUDGET. Skrotandet av elcykelpremien är inget som MP fäller tårar över, men pengarna till negativa utsläpp anses förhastade. C anser samtidigt att solcellstödet blir en ”konstgjord andning”, och L hade gärna sett en förändrad kemikalieskatt på hemelektronik.

Läs mer
10/4
2019

Så vill partierna stöpa om Klimatklivet

FÖRHANDLING. De sökande kan vänta sig ett omarbetat klimatstöd redan vid halvårsskiftet – om Liberalerna och Centern får bestämma.

Läs mer
10/4
2019

Industriklivet får mer muskler

VÅRÄNDRINGSBUDGET. Industrins eget klimatstöd – Industriklivet – förstärks i regeringens vårändringsbudget.

Läs mer
10/4
2019

Proposition: Vårändringsbudget för 2019

Regeringen har överlämnat propositionen till riksdagen.