Storsatsning på AI i Norden och Baltikum

KORTNYTT. De nordisk-baltiska länderna har beslutat att stärka sitt samarbete kring artificiell intelligens, och Sverige ska leda samarbetet.

Ministrarna från de nordisk-baltiska länderna har skrivit under en gemensam AI-deklaration som ska främja ett tätare samarbete.

– Vår region är i dag Europas ledande inom digitalisering. Dagens AI-deklaration innebär ett utökat samarbete mellan länderna. Nu tar vi i Sverige också på oss att leda det nordiskt-baltiska samarbetet in i nästa steg genom driva arbetet framåt och föreslå nödvändiga åtgärder, säger digitaliseringsminister Peter Eriksson (MP) i ett pressmeddelande.

Samarbetet ska bland annat bidra till att förbättra möjligheterna till kompetensutveckling för att myndigheter, företag och organisationer ska använda AI i större utsträckning samt utveckla etiska och transparenta riktlinjer, standarder, normer och principer som kan vägleda kring när och hur AI-program bör användas.

Forrige artikel Ökade kostnader för inhyrd personal Næste artikel Regeringen: Utländska företag ska betala skatt från dag ett
Press på Johansson – men har LO i ryggen

Press på Johansson – men har LO i ryggen

NY REGERING. Ylva Johansson kommer att fortsätta som arbetsmarknadsminister. Men under den här mandatperioden ska hon driva frågor som är hårdsmälta för hennes parti och fackföreningsrörelsen.