Så ska regeringen satsa i budgetpropositionen

BUDGETPROPOSITION. Pengar för att ändra jobbstimulansbidraget så att arbetslösa tjänar mer på att ta tillfälliga jobb. Ökad kontroll och minskat a-kassefusk, och mer pengar till Arbetsförmedlingens matchningstjänster. Det kommer budgetpropositionen 2021 innehålla, avslöjar regeringen redan nu.

Om knappt två veckor överlämnar regeringen budgetpropositionen för 2021 till riksdagen. Men redan nu flaggar regeringen för vilka satsningar inom det arbetsmarknadspolitiska området som den vill göra. Alla förslag är en del av januariavtalet mellan S, MP, C och L.

Regeringen vill att Arbetsförmedlingen får ytterligare 1 miljard kronor för år 2021 i syfte att korta arbetslöshetstiderna och att avlasta myndighetens arbete. Pengarna ska gå till myndighetens satsning på matchningstjänster som är upphandlade av ett stort antal företag som på olika sätt ska få folk i jobb.

Sedan beräknas 1,5 miljarder kronor tillföras år 2022 och 2 miljarder kronor år 2023. År 2023 beräknas även 500 miljoner kronor tillföras i anslag.

Login