M: Ett nej ska vara ett nej

ARBETSKRAFTSINVANDRING. Efter M:s utspel i veckan om skärpta krav för arbetskraftsinvandring kontrade regeringspartierna med att tillsätta en utredning.

– Direktiven består mest av svepande ord om att "kartlägga" och “utreda”, säger Maria Malmer Stenergard (M) till Altinget.

I veckan trissades diskussionerna kring om arbetskraftsinvandringen ska skärpas upp, med dramatiska politiska utspel till följd.

M började med att lägga ett åtgärdsförslag med skärpta krav mot arbetskraftsinvandring. Sedan försökte M tillsammans med KD ta en genväg och lagstifta i riksdagen om att förenkla myndighetskontroll av ansökningar. Det resulterade i ett antiklimax då regeringen avslöjade att man redan fört diskussion med Migrationsverket och bereder frågan. Januaripartierna gick vidare med att under torsdagen tillsätta en utredning om skärpta krav.

Januaripartiernas förslag och Moderaternas åtgärdslista innehåller i stort liknande åtgärder. Men Moderaternas migrationspolitiska talesperson Maria Malmer Stenergard delar inte den bilden.

Login