Liberalerna: "Lägg ner AF"

JOBBMATCHNING. Skrota Arbetsförmedlingen i dess nuvarande form och skapa en ny myndighet med fokus på att få de som står allra lägst ifrån arbetsmarknaden i sysselsättning. Det förslaget presenterade Liberalerna under måndagen. 

Arbetsförmedlingen misslyckas med sitt uppdrag och har lågt förtroende bland allmänheten. Därför bör myndigheten läggas ner och ersättas av en ny som ska ha ett tydligare fokus på att organisera de arbetsmarknadspolitiska programmen. Det anser Liberalerna i ett nytt förslag.

Den nya myndigheten ska ha i huvuduppgift att administrera de offentliga delarna av arbetslöshetsersättningen och även organisera de arbetsmarknadspolitiska programmen och lönestöden. De uppgifterna ska bättra motsvara de utmaningar som den svenska arbetsmarknaden står inför idag, anser Liberalerna. 

– Den nya myndigheten ska fullt ut fokusera på de som står längst ifrån arbetsmarknaden, nyanlända, ungdomar och funktionshindrade, säger Mats Persson (L), ekonomisk-politisk talesperson, till Altinget. 

Login