Johan Berggren blir bitr kanslichef och planeringschef hos Moderaterna

Tidigare medarbetaren till Fredrik Reinfeldt, Anders Borg och Tony Blair blir biträdande kanslichef och planeringschef hos Moderaterna.

Tjänsten innebär att Berggren får det övergripande politiska chefsansvaret för det moderata riksdagskansliet och för förberedelserna inför regeringsskiftet. 

- Med Johans breda erfarenhet från regeringskansliet under Alliansregeringen, framför allt från Statsrådberedningen och Finansdepartementet, stärker vi våra förutsättningar att både vinna valet och sedan regera effektivt, säger Tomas Tobé, partisekreterare (M).

Johan Berggren är för närvarande stabschef på Office of the Quartet i Jerusalem och har tidigare arbetat som planeringschef på Statsrådsberedningen åt statsminister Fredrik Reinfeldt, politiskt sakkunnig hos finansminister Anders Borg och biståndsminister Gunilla Carlsson samt som rådgivare åt Tony Blair i hans roll som Kvartettrepresentant. Han har även varit opolitisk tjänsteman på  Finansdepartementets budgetavdelning och på Försvarsdepartementet samt varit managementkonsult på McKinsey&Company i London.
Berggren har en examen i nationalekonomi och statsvetenskap från Oxford University samt examina från Uppsala Universitet och College of Europe i Belgien.

Johan Berggren tillträder sin tjänst den 1 augusti 2017.

Kontakt

Pressjour
073-682 80 00
pressjour(at)moderaterna.se
 


Detta innehåll har levererats automatiskt via RSS utan Altingets ansvar