Spotifybrev styrde riksdagsdebatt

FÖRETAGANDE. Spotifygrundarna Daniel Ek och Martin Lorentzons öppna brev till Sveriges politiker präglade helt och hållet tisdagens riksdagsdebatt om villkoren för snabbväxande företag.

Johanna Alskog

Ni vill förbjuda människor att lämna landet? Nu känner jag igen Vänsterpartiet

Jan Björklunds (L) reaktion på Birger Lahtis (V) berättelse om en företagare som ansåg att det är för enkelt för företag att lämna Sverige

Vi kan inte tro att Spotify bara kommer att växa i Sverige.   

Näringsminister Mikael Damberg påminner om att Sverige är ett litet land

– Sverige behöver dessa företag mer än vad de behöver oss, sade Annie Lööf (C) när riksdagens partier på tisdagen debatterade villkoren för snabbväxande företag.

Den aktuella debatten begärdes av

Dokumentation

Utredningen Beskattning av incitamentsprogram (SOU 2016:23) lämnades över till regeringen i mars i år och är ute på remiss till och med augusti.

Utredningens uppdrag var att se över reglerna för beskattning av personaloptioner för att skapa mer konkurrenskraftiga regler som ökar möjligheterna att attrahera och även behålla nyckelkompetens i landet. Utredningen föreslår nya bestämmelser för personaloptioner som innebär att den som förvärvar andelar genom personaloptioner inte förmånsbeskattas. När andelarna säljs beskattas vinsten enligt vanliga regler.

Utredningen tillsattes av den förra regeringen.


Altinget logoRikspolitik
Vill du läsa artikeln?
Som prenumerant på Altinget rikspolitik får du initierad nyhetsbevakning och en levande sakpolitisk debatt.
Läs mer om priser och prenumerationsvillkor här
0:000:00